Den senaste utgåvan av Svensk Styrkelyft, 3:2010, finns online som PDF-tidning (direktlänk).
I denna utgåva: Tävlingsrapporter från Junior-EM i Norge, VM Bänkpress i Texas, USA och Europamästerskapen i Köping. Information om förbundets antidopingkomitté samt Ankis kost: Om vätska och prestation. Sportdryck inne – vatten ute?
Innehåll Svensk Styrkelyft 3:2010
- Ledaren: Svenska Styrkelyftförbundets antdopingkommitté – 3
- Europamästerskapen 2010 – 4
- VM Bänkpress 2010 – 8
- Antidopingkomitté i SSF – 11
- Junior-EM 2010 i Norge – 12
- Resultat – 15
- Ankis kost: Om vätska och prestation – 16
- Nyheter i korthet – 19
Utdrag ur innehållet:
Europamästerskapen 2010
EM gick 2010 på hemmaplan i Köping. Många i det svenska laget samlades redan på måndag kväll för att hjälpa och peppa varandra. Det kom att bli en vecka med fina prestationer och många delgrensmedaljer men tunt med pallplatser.
VM Bänkpress 2010
Årets VM i bänkpress avhölls i Killeen, Texas i slutet av maj. För första gången någonsin avgjordes både U/J-VM och senior-VM i bänkpress på samma plats vid samma tidpunkt.
På 14 startande tog vi 10 medaljer och vi slutade trea i nationsstriden för herrarna och hade Fredrik fått sitt sista lyft hade vi slutat tvåa. Inget svenskt seniorlandslag har någonsin placerat sig bättre i nationsstriden. Det kanske mest glädjande är att det finns en god återväxt, flera av juniorerna är juniorer även nästa år.
Antidopingkomitté i SSF
Förbundets antidopingansvarige, tillika ordförande, Robert Ericsson hade kallat till uppstartsmöte för förbundets nya antidopingkommité i mitten av juni. Platsen var Bosöns konferensanläggning ute på Lidingö och mer inspirerande miljö får man leta efter.
Junior-EM 2010 i Norge
Efter att kastats mellan tidszoner och flygplatser efter Bänk-VM i Killeen och sen en semestervecka i Las Vegas, var det så söndagen 7/6 dags för mig att styra kosan mot Norge och ett sommargrönskande Hamar.
Ankis kost: Om vätska och prestation
Många har vi väl hört att vi ska dricka kontinuerligt och helst innan vi ens blir törstiga. Inte minst när det är varmt behöver vi extra vatten, brukar det heta. Men vad säger den nya forskningen om det här? Hur mycket behöver vi dricka för att hålla kroppen i vätskebalans? Och räcker det med vatten, eller är sportdryck bättre?