Recept: Fixa smarriga mandel- & hallonrutor med smultäcke

Bodyfitness-atleten Antonia Pesevski bjuder varje månad exklusivt i BODY på sina bästa recept på hälsosamma, proteinpackade bakverk och godsaker.

Mandel- & hallonrutor med smultäcke

16 bitar

 

Ingredienser

Mjuk botten 

*3 ägg

*1–1,5 dl sötning 

*200 g kvarg

*50 g mandelmjöl,
fettreducerat

*30 g kokosmjöl 

*5 g pofiber

*30 g proteinpulver,
vanilj 

*1,5 tsk bakpulver 

*några droppar
bittermandelarom 

*1 nypa äkta
vaniljpulver 


Fyllning

*250 g hallon

*3 msk florsötning


Smultopping

*60 g mandelmjöl,
fettreducerat 

*10 g kokosmjöl

*15 g kasein

*1,5 dl florsötning

*25 g kokosflingor

*25 g mandelflarn

*en nypa salt 

*1 äggvita

*80 g fibersirap 

*några droppar
bittermandelarom 


Glasyr

*1 dl florsötning

*1 msk vatten

Tillagning


1.
Vispa upp ägg och sötning poröst. Tillsätt kvarg och vispa ihop till en smet för den mjuka botten.

2. Rör ner de torra ingredienserna och smaka av med bittermandelarom och vaniljpulver. Ställ åt sidan.

3. Rör samman hallon med florsötning till en fyllning. 

4. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt därefter äggvita, fibersirap och aromdropparna till smultoppingen. 

5. Täck en 20 gånger 20 centimeters form med bakplåtspapper och fördela bottensmeten i formen. 

6. Fördela fyllningen på bakplåtspapperet och smula därefter över smultoppingen.  

7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i 35 till 40 minuter.

8. Rör ut florsötning i vatten och tillsätt mer florsötning vid behov så att glasyren får en fast men rinnig konsistens. 

9. Ta ut kakan och låt den svalna innan du ringlar över glasyren och skär upp kakan. 

TIPS! Testa gärna andra bär, eller ringla över sockerfri vit choklad.