Bodyfitness-atleten Antonia Pesevski bjuder varje månad exklusivt i BODY på sina bästa recept på hälsosamma, proteinpackade bakverk och godsaker.
Mandel- & hallonrutor med smultäcke
16 bitar
Ingredienser
Mjuk botten
*3 ägg
*1–1,5 dl sötning
*200 g kvarg
*50 g mandelmjöl,
fettreducerat
*30 g kokosmjöl
*5 g pofiber
*30 g proteinpulver,
vanilj
*1,5 tsk bakpulver
*några droppar
bittermandelarom
*1 nypa äkta
vaniljpulver
Fyllning
*250 g hallon
*3 msk florsötning
Smultopping
*60 g mandelmjöl,
fettreducerat
*10 g kokosmjöl
*15 g kasein
*1,5 dl florsötning
*25 g kokosflingor
*25 g mandelflarn
*en nypa salt
*1 äggvita
*80 g fibersirap
*några droppar
bittermandelarom
Glasyr
*1 dl florsötning
*1 msk vatten
Tillagning
1. Vispa upp ägg och sötning poröst. Tillsätt kvarg och vispa ihop till en smet för den mjuka botten.
2. Rör ner de torra ingredienserna och smaka av med bittermandelarom och vaniljpulver. Ställ åt sidan.
3. Rör samman hallon med florsötning till en fyllning.
4. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt därefter äggvita, fibersirap och aromdropparna till smultoppingen.
5. Täck en 20 gånger 20 centimeters form med bakplåtspapper och fördela bottensmeten i formen.
6. Fördela fyllningen på bakplåtspapperet och smula därefter över smultoppingen.
7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i 35 till 40 minuter.
8. Rör ut florsötning i vatten och tillsätt mer florsötning vid behov så att glasyren får en fast men rinnig konsistens.
9. Ta ut kakan och låt den svalna innan du ringlar över glasyren och skär upp kakan.
TIPS! Testa gärna andra bär, eller ringla över sockerfri vit choklad.