Har du läst om ocklusionsträning – att strypa blodtillförseln för snabbare muskeltillväxt – i senaste BODY? Du kan vara med och utöka vetenskapen på detta nya område. Mathias Wernbom, författare av flertalet studier om ocklusion, söker nämligen styrkelyftare/tränande individer till en ny studie som genomförs i början på nästa år.
Läs mer i efterlysningen i denna post på forumet kolozzeum – vill du vara med mailar du mail@mikael.jansson.be.
Mathias Wernbom, Ph.D. i träningsfysiologi, leg sjukgymnast, magisterexamen i idrottsmedicin, forskare vid Göteborgs Universitet och Norges Idrottshögskola. Mathias forskar med inriktning på träningsfysiologi, speciellt styrketräning och dess tillämpningar inom idrott och rehabilitering. Mathias disputerade i Oslo 2011 med en avhandling om ischemisk styrketräning (s k ocklusionsträning) och dess effekter på muskelfibrer, satellitceller och signalering för muskeltillväxt.
Mathias har mer än 20 års erfarenhet av styrketräning som tränande, instruktör/personlig tränare och sjukgymnast. Föreläser i idrottsmedicin/träningsfysiologi för personal inom både friskvård och sjukvård, samt på högskoleutbildningar.
Om du inte har läst artikeln om träningsmetoden i BODY 338 har du fortfarande chansen, septemberutgåvan finns i en butik nära dig fram till den 25 september.
Många är metoderna som dyker upp med syfte att maximera dina resultat av styrketräningen. En av de senaste i raden är ocklusionsträning – att strypa blodtillförseln för snabbare muskeltillväxt. Vi går på djupet med träningsformens möjliga effekter.
- Vad får dina muskler att växa?
- Mekanisk deformering av musklerna
- Metabol stress
- Vad händer vid ocklusionsträning?
- Hur utför man ocklusionsträning?
- Hur hårt ska trycket vara?
- Hur många set och reps?
- Det gör mer ont!
- Ökar man i styrka?
- Allvarliga risker om man gör fel?
- Är det värt det?