Fredagens EM-trupp fortsätter leverera – Patrick Monga tog hem guldet i Bodybuilding -100 kg! Här får du hans recept på en smarrig och proteinboostad omelett!
Kycklingomelett (1 Port)
- 100 g kycklingfilé
- 4 ägg
- 1⁄2 röd paprika
- 1⁄2 gul paprika
- 1⁄2 msk olivolja n salt
- peppar
Tillagning
- Skär kyckling och paprika i mindre bitar.
- Hetta upp en teflonpanna på hög värme och häll i olivoljan. Stek kycklingbitarna runt om så att de får stekyta. Sänk sedan värmen till medelvärme och genomstek kycklingen.
- Häll därefter i även paprikabitarna i pannan och krydda med salt och peppar.
- Vispa ihop äggen i en bunke och häll dem i stekpannan. Låt omeletten stekas i några minuter på medelvärme.
- När omeletten fått färg på undersidan viker du över ena halvan så att du får en halvinbakad omelett.
- Servera gärna kycklingomeletten tillsammans med en grönsallad.
Näringsinnehåll
- 484 kcal
- 51 g protein
- 7 g kolhydrater
- 28 g fett
Patrick om rätten
– Den här rätten passar att äta som mellanmål eller kvällsmål. Den är proteinrik och innehåller en del fett, mestadels från äggulorna. Går du på hårddiet kan du enkelt minska fettmängden i omeletten genom att plocka bort alla eller några av gulorna.
Texten ursprungligen publicerad i BODY 340. Foto: Johan Marklund.