Bodyfitness-atleten Antonia Pesevski bjuder varje månad exklusivt i BODY på sina bästa recept på hälsosamma, proteinpackade bakverk och godsaker.
Antonia Pesevski har trots sin unga ålder lyckats skramla ihop en gedigen meritlista med bland annat förstaplatser på Decembercupen och Luciapokalen, EM-silver för juniorer, junior-SM-guld och en fjärdeplacering på junior-VM i bodyfitness.
Register över Antonia Proteinbakar-recepten
- Apelsinkaka med frosting: BODY 399, oktober 2017
- Salty Caramel Cookies: BODY 398, september 2017
- Mandel- & hallonrutor med smultäcke: BODY 397, augusti 2017
- Proteintoppar: BODY 396, juli 2017
- Fruktig mandelmarängtårta: BODY 395, juni 2017
- Mini Choco-mocha pie: BODY 394, maj 2017
- Syrliga bcaa-remmar: BODY 393, april 2017
- Jordnöts- & chocolate chip cookie: BODY 392, mars 2017
- Mini banoffe pie: BODY 391, februari 2017
- Chokladfondant: BODY 390, januari 2017
- Julig pannacotta med glöggspegel: BODY 389, december 2016
- Mandelbiscotti: BODY 388, november 2016
- Blåbärs- och citronmuffins: BODY 387, oktober 2016
- Morotskaka: BODY 386, september 2016
- Cake pops: BODY 385, augusti 2016
- Rulltårta med hallon: BODY 384, juli 2016
- Mazariner: BODY 383, juni 2016
- Choklad- och zucchinikaka: BODY 382, maj 2016
- Toscakaka: BODY 381, april 2016
- Peanut Chocolate Blondies: BODY 380, mars 2016
- Sandwich: BODY 379, februari 2016
- Syrlig cheesecake: BODY 378, januari 2016
- Rocky Road: BODY 377, december 2015
- Fudge tarts: BODY 376, november 2015
För fler recept och varianter på fyllningar och smaksättningar, besök body.se/apesevski, eller sök på #antoniaproteinbakar.
Antonia Pesevski bjuder på fitnesstårta
”Den här tårtan passar utmärkt när du vill festa till det men ändå ha koll på vad du får i dig. Den kan såklart varieras efter tycke och mak, och med sitt höga proteininnehåll, sin blygsamma andel bra kolhydrater och låga fetthalt kan den med fördel ätas under diet.”
FITNESSTÅRTA 1 port
TÅRTBOTTEN
- 1 ägg
- 1 msk sötningsströ
- 1 ½ msk vassleprotein, vaniljsmak
- 1 ½ msk kokosmjöl
- 1 nypa äkta vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 1 ½ msk lättkvarg, 0,1 %
- ½ msk vatten
VANILJKRÄM
- 50 g cream cheese, 3 %
- 50 g lättkvarg, 0,1 %
- 1 ½ msk vassleprotein, vaniljsmak
- 1 nypa äkta vaniljpulver
- 1 tsk sötningsströ
FYLLNING OCH GARNERING
- 30 g banan
- 50 g jordgubbar
- 25 g blåbär
- 1 tsk kokosflingor
Tillagning
- Vispa samman ägg och sötningsströ. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en jämn smet.
- Häll upp smeten i en form eller mugg, cirka 9 centimeter i diameter och minst 7 centimeter hög. Ställ in i mikron på full effekt i cirka 2 minuter.
- Lossa därefter kakan från formen och skär den i tre lika stora skivor. Låt svalna.
- Blanda ingredienserna till vaniljkrämen till en jämn smet. Skiva bananen och jordgubbarna.
- Bred ut vaniljkräm på första och andra lagret av tårtbottnarna och fördela skivad banan, jordgubbar och blåbär över dem.
- Lägg på den sista tårtbotten, bred resten av vaniljkrämen över och garnera slutligen med några skivor jordgubbar, blåbär och riven kokos.
Näringsinnehåll per port
- 320 kcal
- 39 g protein
- 23 g kolhydrater
- 8 g fett
Gillade du artikeln? Missa inte att gilla BODY på Facebook!