Bodyfitness-atleten Antonia Pesevski bjuder på sina bästa recept på hälsosamma, proteinpackade
bakverk och godsaker.
Det här behöver du:
1 ägg
40 g sötningsströ
några droppar bittermandelarom
1 nypa vaniljpulver eller steviadroppar
rivet skal från ½–1 citron eller apelsin
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
50 g sötmandlar
20 g kaseinprotien, vanilla cookie dough-smak
100 g mandelmjöl
Tillagning
1. Rör samman ägg och sötningsströ. Addera arom, vaniljpulver, det rivna
citrusskalet, salt och bakpulver.
2. Grovhacka mandlarna och rör ner dem med resten av ingredienserna,
innan du tillsätter kaseinet och mandelmjölet. Knåda allt till en deg.
3. Forma degen till en kloss som du slår in i plastfolie. Låt sedan vila någon timme i kylen.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Ta ut degen ur kylen och forma den till en 3–4 cm bred och 1 cm hög längd.
6. Placera längden på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Ser ytan ut att få färg för snabbt – lägg över en bit aluminiumfolie så att den inte bränns.
7. Ta ut plåten och skär till cirka 12 stycken sneda skorpor. Sänk ugnstemperaturen till 100–120 grader och låt skorporna eftertorka i ugnen tills de blivit
krispiga, cirka 30 minuter. De stelnar även när de svalnar.
8. Förvara skorporna torra i burk med lock eller i frysen.
Tips! Blanda gärna i andra kryddor om du önskar, varför inte saffran eller
kardemumma lagom till advent?
Näringsinnehåll per biscotti
107 kcal
8,5 g protein
1,9 g kolhydrater
7,3 g fett
Energiprocent
32 E% protein
6 E%k olhydrater
62 E% fett