Baka mandelbiscotti packade med protein

Bodyfitness-atleten Antonia Pesevski bjuder på sina bästa recept på hälsosamma, proteinpackade
bakverk och godsaker.

Det här behöver du: 

1 ägg

40 g sötningsströ

några droppar bittermandelarom

1 nypa vaniljpulver eller steviadroppar

rivet skal från ½–1 citron eller apelsin

1 nypa salt

1 tsk bakpulver

50 g sötmandlar

20 g kaseinprotien, vanilla cookie dough-smak

100 g mandelmjöl

 

Tillagning

1. Rör samman ägg och sötningsströ. Addera arom, vaniljpulver, det rivna
citrusskalet, salt och bakpulver. 

2. Grovhacka mandlarna och rör ner dem med resten av ingredienserna,
innan du tillsätter kaseinet och mandelmjölet. Knåda allt till en deg.

3. Forma degen till en kloss som du slår in i plastfolie. Låt sedan vila någon timme i kylen. 

4. Sätt ugnen på 175 grader. 

5. Ta ut degen ur kylen och forma den till en 3–4 cm bred och 1 cm hög längd. 

6. Placera längden på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Ser ytan ut att få färg för snabbt – lägg över en bit aluminiumfolie så att den inte bränns. 

7. Ta ut plåten och skär till cirka 12 stycken sneda skorpor. Sänk ugnstemperaturen till 100–120 grader och låt skorporna eftertorka i ugnen tills de blivit
krispiga, cirka 30 minuter. De stelnar även när de svalnar.

8. Förvara skorporna torra i burk med lock eller i frysen. 

 

Tips! Blanda gärna i andra kryddor om du önskar, varför inte saffran eller
kardemumma lagom till advent? 

 

Näringsinnehåll per biscotti

107 kcal

8,5 g protein

1,9 g kolhydrater

7,3 g fett

 

Energiprocent

32 E% protein

6 E%k olhydrater

62 E% fett