Har dina noggrant förberedda matlådor tagit slut presenterar Henrik Ryman här en proteinrik lösning som du snabbt kan laga till.
Ingredienser för 2 portioner:
* 400 g nötfärs, 10 %
* salt
* peppar
* 500 g broccoli
* 300 g tomater
* citron
Tillagning
1. Platta ut köttet med händerna när det ligger i en het stekpanna. Salta och peppra.
2. Vänd biffen med hjälp av en tallrik och stek sedan den andra sidan. Salta och peppra.
3. Skär broccolin på längden med stam och buketter. Koka i vatten mellan fyra till sex minuter.
4. Skär tomaterna i skivor.
5. Lägg tomatskivorna på köttet och låt dem bli varma.
6. Lägg upp köttet och broccolin på en tallrik och pressa över citron.
Tips! Salta aldrig på grönsaker, då saltet drar ut vitaminerna.
Näringsinnehåll/port
392 kcal
50 gprotein
12 gkolhydrater
16 gfett
Energiprocent
51 E%protein
12 E%kolhydrater
37 E%fett
Henrik Ryman är personlig tränar och kostcoach, samt har drivit hälsorestauranger i Stockholm sedan 1999. Den senaste i raden är Locals, ett ställe där många i styrketräningsvärlden väljer att äta sin lunch. Henriks filosofi är att mat ska vara god, nyttig, lättlagad, mättande och gjord på bra råvaror som allra helst finns i vårt närområde. En syn som även ligger till grund för de recept han tar fram exklusivt för BODY varje månad.