Bodyfitness-atleten Antonia Pesevski bjuder varje månad exklusivt i BODY på sina bästa recept på hälsosamma, proteinpackade bakverk och godsaker.
Pajdeg (för 3 personer)
* 30 g salta cashewnötter
* 25 g havregryn
*5 g kokosolja
* 1 msk vatten
* Karamellkola
* 2 msk stevia
* 60 g fibersirap mörk
* 0,3 dl mjölk
* 25 g vassleprotein
* 5 g kokosolja
* 4 st Werther’s sockerfria kola
* vaniljpulver
Topplager
* 50 g kvarg, 0,5 %
* 50 g naturell yoghurt, 3 %
* 50 g cream cheese, 3 %
* Sötning
* Vaniljarom
Övrigt
* 60 g banan
* en nypa sockerfri choklad
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kör cashewnötterna i en mixer och blanda sedan massan med de övriga pajdegsingredienserna i en skål.
3. Knåda till en deg som du sedan trycker ut i en minipajform med avtagbar botten.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10–15 minuter tills degen blivit gyllenbrun.
5. Rör samman kolasmeten medan pajskalet svalnar. Blanda alla ingredienser förutom Wherter´s i en skål och kör i micron på full effekt i cirka fem minuter.
6. Krossa Werther´s grovt och rör sedan ner i kolasmeten.
7. Vispa samman ingredienserna till topplagret och smaka av med sötning och vaniljarom.
8. Fyll pajskalet med karamellkolan som har stelnat lite när den svalnat.
9. Skär bananen i skivor som du placerar ovanpå kolan. Fördela topplagret ovan bananen och avrunda med att strö en nypa sockerfri choklad på toppen. Ställ i kylen.
10. Dela pajen i tre delar och servera.
Tips! Testa konsistensen på kolan genom att kyla ner den snabbt till rumstemperatur i frysen. Är den för rinnigt så kör några minuter till i mikron.
Näringsinnehåll/port
228 kcal
15 gprotein
19,5 gkolhydrater
10 gfett
Energiprocent
26 E%protein
34 E%kolhydrater
40 E%fett