Recept: Mini banoffee pie

Bodyfitness-atleten Antonia Pesevski bjuder varje månad exklusivt i BODY på sina bästa recept på hälsosamma, proteinpackade bakverk och godsaker.

Pajdeg (för 3 personer) 

* 30 g salta cashewnötter 

* 25 g havregryn

*5 g kokosolja 

* 1 msk vatten 

* Karamellkola

* 2 msk stevia

* 60 g fibersirap mörk

* 0,3 dl mjölk

* 25 g vassleprotein

* 5 g kokosolja

* 4 st Werther’s sockerfria kola

* vaniljpulver

Topplager

* 50 g kvarg, 0,5 %

* 50 g naturell yoghurt, 3 %

* 50 g cream cheese, 3 %

* Sötning
* Vaniljarom

Övrigt

* 60 g banan

* en nypa sockerfri choklad 

Tillagning 

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Kör cashewnötterna i en mixer och blanda sedan massan med de övriga pajdegsingredienserna i en skål. 

3. Knåda till en deg som du sedan trycker ut i en minipajform med avtagbar botten.

4. Grädda i mitten av ugnen cirka 10–15 minuter tills degen blivit gyllenbrun. 

5. Rör samman kolasmeten medan pajskalet svalnar. Blanda alla ingredienser förutom Wherter´s i en skål och kör i micron på full effekt i cirka fem minuter. 

6. Krossa Werther´s grovt och rör sedan ner i kolasmeten.

7. Vispa samman ingredienserna till topplagret och smaka av med sötning och vaniljarom.

8. Fyll pajskalet med karamellkolan som har stelnat lite när den svalnat.  

9. Skär bananen i skivor som du placerar ovanpå kolan. Fördela topplagret ovan bananen och avrunda med att strö en nypa sockerfri choklad på toppen. Ställ i kylen.

10. Dela pajen i tre delar och servera. 

Tips! Testa konsistensen på kolan genom att kyla ner den snabbt till rumstemperatur i frysen. Är den för rinnigt så kör några minuter till i mikron.

 

Näringsinnehåll/port

228 kcal

15 gprotein

19,5 gkolhydrater

10 gfett

Energiprocent

26 E%protein

34 E%kolhydrater

40 E%fett