Recept: Så lagar du Poké Bowl

Poké bowl kommer från Hawaii och påminner mycket om sushi, förutom att du äter allt ur en skål. Tänk på att köpa riktigt färsk lax. Odlad lax är behandlad mot parasiter och kan därför ätas helt färsk. Jonas Lundgren lär dig göra denna rätt.

Du behöver: 

* 250 g sushiris 

* 1 dl japansk soja
med mindre salt 

* 4 tsk sesamolja 

* 1 tsk rostade sesamfrön 

* 2 krm chilipulver 

* 400 g rå lax 

* 2 st avokado

* 150 g rädisor 

* 4 st salladslökar 

* 1 st mango

* 250 g sjögrässallad (goma wakame)

* färsk koriander 

Tillagning

1. Koka upp riset.

2. Blanda soja, sesamolja, rostade sesamfrön och chilipulver till en marinad.

3. Skär laxen i skivor och lägg ner bitarna i marinaden under tiden riset kokar. 

4. Skiva upp avokado, rädisor, salladslök och tärna mangon.

5. Fördela riset, fisken och de övriga tillbehören i skålar. Toppa med sjögrässallad och färsk koriander.

Tips! Skär fisken tvärs över dess fibrer för att få så mjälla och lättuggade bitar som möjligt. Experimentera gärna och toppa med dina favoritgrönsaker. 

Näringsinnehåll/port

718 kcal

30 g protein

73 g kolhydrater

34 g fett

Energiprocent

17 E% protein

41 E% kolhydrater

42 E% fett