Under sina många år som kock har Jonas Lundgren besökt och samlat på sig recept och inspiration från världens alla hörn som han nu delar med sig av här – självklart i sann BODY-anda med bra råvaror och näringsvärden i fokus!
Du behöver:
* 280 g pärlcouscous
* 800 g hängmörad entrecôte
* 2 vitlöksklyftor
* 5 kvistar timjan
* 500 g sparris
* 1 msk rödvinsvinäger
* 2 msk olivolja
* salt
* peppar
* 300 g blandade tomater
* timjan
Tillagning
1. Koka upp pärlcouscousen.
2. Grilla köttet på hög värme, två till tre minuter på båda sidorna.
3. Lägg köttet i en ugnsfast form och knåda in pressad vitlök och timjan på köttet.
4. Laga färdigt köttet i ugnen till mediumstekt, cirka 65 grader innertemperatur.
5. Skär av den nedersta delen på sparristjälkarna och koka upp dem lätt.
6. Blanda rödvinsvinäger och olivolja till en vinägrett, smaka av med salt och peppar.
7. Skär tomaterna i bitar och rör ner dem i vinägretten.
8. Servera köttet på en bädd av pärlcouscous, sparris och tomat. Toppa med lite timjan.
Tips! Skölj av sparrisen hastigt i kallt vatten när den kokat klart.
Då behåller den sin fina gröna färg.
Näringsinnehåll/port
622 kcal
56 g protein
50 g kolhydrater
22 g fett
Energiprocent
36 E% protein
32 E% kolhydrater
32 E% fett
Om rätten: Pärlcouscous, eller moghrabiah som den också heter, kommer ursprungligen från Libanon och är större i storleken än valig couscous. Den är gjord på durumvete och passar bra till matiga sallader och grytor.