Under sina många år som kock har Jonas Lundgren besökt och samlat på sig recept och inspiration från världens alla hörn som han nu delar med sig av här – självklart i sann BODY-anda med bra råvaror och näringsvärden i fokus!
Du behöver:
280 g pärlcouscous
500 g lax
2 tsk olivolja
4 tomater
70 g bladsallad
TAPENADE
200 g urkärnade svarta oliver
30 g sardellfiléer
0,5 msk kapris
8 färska basilikablad
1 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt
peppar
Tillagning
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Koka pärlcouscousen enligt anvisningen på paketet.
3. Torka av laxen och lägg den sedan på en plåt täckt av bakplåtspapper, med skinnsidan nedåt.
4. Mixa oliver, sardeller, kapris, basilika och vitlök. Häll ner oljan i en fin stråle medan du mixar. Smaka sedan av med salt och peppar.
5. Bred tapenaden över laxen och baka i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Laxen ska vara lätt rosa i mitten.
6. Blanda ner olivolja, salt och peppar i pärlcouscousen och lägg upp den vid sidan av laxen med skivad tomat och blandsallad.
Tips! Laga en större mängd av tapenaden. Den håller länge i kylskåpet och är god att ha som tillbehör till mycket annan mat.
Näringsinnehåll/port
541 kcal
28 g protein
24 g kolhydrater
37 g fett
Energiprocent
21 E% protein
18 E% kolhydrater
61 E% fett