Henrik Ryman är kostcoachen och personliga tränaren som driver hälsorestaurangen Locals med filosofin att mat ska vara god, nyttig, lättlagad, mättande och gjord på bra råvaror som allra helst finns i vårt närområde.
Du behöver:
500 g kycklingfärs
1 ägg
0,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
2 msk bladpersilja
2 msk olivolja
1 rödlök
2 tomater
2 avokado
70 g bladsallad
3 st hamburgerbröd
Dressing
250 g lättkesella
4 msk vatten
2 msk mango chutney
2 msk smörgåsgurka
Tillagning
1. Blanda kycklingfärs med ägg, salt, svartpeppar och persilja. Baka ihop till tre bollar.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg ner kycklingfärsbollarna och tryck ut dem till önskad storlek med en stekspade.
3. Se till så burgarna blir genomstekta genom att först ge dem en stekyta och sedan sänka värmen och eftersteka.
4. Skiva upp grönsakerna.
5. Rör ihop lättkesella, vatten, mango chutney och hackad smörgåsgurka till en dressing.
6. Stek brödet i stekpannan eller rosta det i en brödrost för att få till en frasig grillyta.
7. Komponera din burgare med lite sallad i botten, kycklingburgare, dressing och toppa med skivad avokado, rödlök och tomatskivor.
Näringsinnehåll/port
460 kcal
51 g protein
37 g kolhydrater
12 g fett
Energiprocent
44 E% protein
32 E% kolhydrater
24 E% fett