Under sina många år som kock har Jonas Lundgren besökt och samlat på sig recept och inspiration från världens alla hörn som han nu delar med sig av här – självklart i sann BODY-anda med bra råvaror och näringsvärden i fokus!
Du behöver:
200 g chorizo, 9 % fett
6 st avokados
12 st ägg
salt
peppar
1 msk gurkmeja
Tillagning
1. Skär chorizon i tärningar och stek två till tre minuter på medelhög värme.
2. Dela avokadon och gröp ur lite avokadokött till ett större hål som ger plats för ägget.
3. Knäck ett ägg i varje avokadohalva och lägg på en tallrik som tål mikrovågsugn.
4. Krydda med salt och peppar.
4. Baka i mikrovågsugnen cirka två minuter på hög värme. Vitan ska bli vit och helt bakad, och gulan lite krämig.
5. Servera de bakade avokadohalvorna med stekt chorizo och toppa med gurkmeja.
Tips! Spara det urgröpta avokadoköttet till en guacamole som du kan ha till en annan rätt.
Näringsinnehåll/port
535 kcal
32 g protein
5 g kolhydrater
43 g fett
Energiprocent
24 E% protein
4 E% kolhydrater
72 E% fett