Antonia proteinbakar: Apelsinkaka med frosting

Bodyfitness-atleten Antonia Pesevski bjuder varje månad exklusivt i BODY på sina bästa recept på hälsosamma, proteinpackade bakverk och godsaker.

Kaka

2 ägg

2 äggvita

0,5–0,75 dl sötningsströ

50 g kvarg 0,1 % 

saften och rivet skal från en apelsin

55 g mandelmjöl, fettreducerat

30 g kokosmjöl 

35 g proteinpulver vanilj (50/50 vassle och kasein)

1,5 tsk bakpulver 

1 nypa äkta vaniljpulver 

kanel

kardemumma 

apelsinarom 

80 g morötter

80 g zucchini

1 msk olja 

10 g pofiber

Frosting 

150 g cream cheese 3 %

2 dl florsötning

en nypa vaniljpulver 

sötningsströ

finrivet skal från en apelsin

Tillagning

1. Vispa samman ägg, äggvita och sötning poröst. 

2. Tillsätt kvarg, apelsinsaft och rivet apelsinskal. Vispa ihop. 

3. Rör därefter ner de torra ingredienserna. Smaka av med kryddor och apelsinarom. 

4. Finriv morötter och zucchini. Krama ur vattnet ur de rivna grönsakerna och rör därefter ner de i smeten. 

5. Smörj en 20 x 20 centimeter stor form med olja och strö pofiber på kanterna. Häll ner smeten i formen.

6. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 35 minuter. 

7. Rör ihop ingredienserna till frostingen och smaka av med sötning och finrivet apelsinskal. 

8. Låt kakan svalna i kylen ordentligt innan du brer på frostingen.

Tips! Smakar ännu bättre dagen efter då den ”stått till sig” lite Kan förvaras i kyl några dagar eller frysas in för senare avnjutning. 

Näringsinnehåll/per kakbit

97 kcal

12,5 g protein

5 g kolhydrater

3 g fett

Energiprocent

51 E% protein

21 E% kolhydrater

28 E% fett