Bodyfitness-atleten Antonia Pesevski bjuder varje månad exklusivt i BODY på sina bästa recept på hälsosamma, proteinpackade bakverk och godsaker.
Kaka
2 ägg
2 äggvita
0,5–0,75 dl sötningsströ
50 g kvarg 0,1 %
saften och rivet skal från en apelsin
55 g mandelmjöl, fettreducerat
30 g kokosmjöl
35 g proteinpulver vanilj (50/50 vassle och kasein)
1,5 tsk bakpulver
1 nypa äkta vaniljpulver
kanel
kardemumma
apelsinarom
80 g morötter
80 g zucchini
1 msk olja
10 g pofiber
Frosting
150 g cream cheese 3 %
2 dl florsötning
en nypa vaniljpulver
sötningsströ
finrivet skal från en apelsin
Tillagning
1. Vispa samman ägg, äggvita och sötning poröst.
2. Tillsätt kvarg, apelsinsaft och rivet apelsinskal. Vispa ihop.
3. Rör därefter ner de torra ingredienserna. Smaka av med kryddor och apelsinarom.
4. Finriv morötter och zucchini. Krama ur vattnet ur de rivna grönsakerna och rör därefter ner de i smeten.
5. Smörj en 20 x 20 centimeter stor form med olja och strö pofiber på kanterna. Häll ner smeten i formen.
6. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 35 minuter.
7. Rör ihop ingredienserna till frostingen och smaka av med sötning och finrivet apelsinskal.
8. Låt kakan svalna i kylen ordentligt innan du brer på frostingen.
Tips! Smakar ännu bättre dagen efter då den ”stått till sig” lite Kan förvaras i kyl några dagar eller frysas in för senare avnjutning.
Näringsinnehåll/per kakbit
97 kcal
12,5 g protein
5 g kolhydrater
3 g fett
Energiprocent
51 E% protein
21 E% kolhydrater
28 E% fett