Under sina många år som kock har Jonas Lundgren besökt och samlat på sig recept och inspiration från världens alla hörn. Nu delar han med sig av det här – självklart i sann BODY-anda med bra råvaror och näringsvärden i fokus!
Du behöver:
200 g glasnudlar
1 msk citronsaft
1 msk soya
0,5 dl olivolja
2 msk sesamolja
1 msk korianderfrö
1 msk riven ingefära
1 tsk riven vitlök
1 tsk salt
400 g broccoli
400 g räkor i lake
200 g tofu
200 g blandsallad
Tillagning:
1. Blötlägg nudlarna i hett vatten i cirka tre minuter. Häll sedan av vattnet och skölj kallt.
2. Rör samman citronsaft, soya, olivolja, sesamolja, korianderfrö, ingefära och vitlök till en koriandermarinad. Smaka av med salt.
3. Skär broccolin i mindre bitar och blanchera dem (se ”om rätten” ovan). Lyft sedan över i durkslag och låt dem rinna av.
4. Blanda samman broccoli med koriandermarinaden och nudlarna.
5. Smaka av med lite salt.
6. Låt räkorna rinna av och skär tofun i bitar.
7. Lägg nudelblandningen i djupa skålar och toppa med räkor, bitar av tofu och blandsallad.
Näringsinnehåll/port
533 kcal
38 g protein
48 g kolhydrater
21 g fett
Energiprocent
29 E% protein
36 E% kolhydrater
35 E% fett