Henrik Ryman lagar fitnessmat: Flygande Jacob

Henrik Ryman är kostcoachen och personliga tränaren som tidigare drivit den uppskattade hälsorestaurangen Locals. Hans filosofi är att mat ska vara god, nyttig, lättlagad, mättande och gjord på bra råvaror som allra helst finns i vårt närområde.

Du behöver: 

600 g kycklingfilé

salt

svartpeppar

paprikapulver

3 dl matlagningsgrädde 15 %

3 msk chilisås

1 banan

3 dl råris

110 g kalkonbacon

1 dl cashewnötter

Tillagning 

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn dem i en stekpanna. Smaksätt med salt, peppar och paprikapulver.

3. Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form.

4. Blanda samman matlagningsgrädde och chilisås i en bunke. 

5. Skiva bananen och fördela den över kycklingen. Häll sedan över såsen och tillaga i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

6. Koka under tiden riset enligt instruktionerna på förpackningen.

7. Strimla och stek kalkonbaconet tills det blir krispigt.

8. Ta ut formen ur ugnen. 

9. Servera med ris, stekt kalkonbacon och cashewnötter. 

 

Näringsinnehåll/port

663 kcal

51 g protein

63 g kolhydrater

23 g fett

 

Energiprocent

31 E% protein

38 E% kolhydrater

31 E% fett