Henrik Ryman är kostcoachen och personliga tränaren som tidigare drivit den uppskattade hälsorestaurangen Locals. Hans filosofi är att mat ska vara god, nyttig, lättlagad, mättande och gjord på bra råvaror som allra helst finns i vårt närområde.
Du behöver:
600 g kycklingfilé
salt
svartpeppar
paprikapulver
3 dl matlagningsgrädde 15 %
3 msk chilisås
1 banan
3 dl råris
110 g kalkonbacon
1 dl cashewnötter
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn dem i en stekpanna. Smaksätt med salt, peppar och paprikapulver.
3. Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form.
4. Blanda samman matlagningsgrädde och chilisås i en bunke.
5. Skiva bananen och fördela den över kycklingen. Häll sedan över såsen och tillaga i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
6. Koka under tiden riset enligt instruktionerna på förpackningen.
7. Strimla och stek kalkonbaconet tills det blir krispigt.
8. Ta ut formen ur ugnen.
9. Servera med ris, stekt kalkonbacon och cashewnötter.
Näringsinnehåll/port
663 kcal
51 g protein
63 g kolhydrater
23 g fett
Energiprocent
31 E% protein
38 E% kolhydrater
31 E% fett