Antonia proteinbakar: Krispiga äppelrullar

Bodyfitness-atleten Antonia Pesevski bjuder varje månad, exklusivt i BODY, på sina bästa recept på hälsosamma, proteinpackade bakverk och godsaker.

Du behöver:

1 äpple 

10 g nötter 

1 tsk kanel

½ tsk kardemumma

en nypa salt

100 g cream cheese light 3 %

1-2 tsk florsötning 

vaniljpulver

4 st rispapper 

Topping 

1 msk kokosolja

kanel

sötströ

200 g proteinglass vanilj 

fibersirap

florsötning

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Förbered fyllningen genom att skala och hacka äpple och nötter i små bitar.

3. Blanda samman kanel, kardemumma och salt med äppelbitarna och de hackade nötterna i en bunke.

4. Rör ihop cream cheese med florsötning och vaniljpulver efter smak.

5. Blötlägg ett rispapper åt gången i varmt vatten under några sekunder, tills det mjuknat upp. Lägg sedan ut det på en plan yta.Var försiktig, då pappret lätt går sönder. 

6. Bred ut en fjärdedel av färskostfyllningen i en rak linje, cirka en centimeter in från kanterna. Toppa med äppelbitar och nötter.

7. Vik en av de längre kanterna över fyllningen och in under. Rulla en liten bit, så att pappret fäster kring fyllningen. 

8. Vik därefter in båda kortsidorna och rulla in resterande bit av rispappret. 

9. Pensla rullarna lätt med smält kokosolja. Strö över kanel och sötströ.

10. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 20 till 25 minuter. 

11. Vänd rullarna efter halva tiden så de får en jämn färg. 

12. Ta ut och servera direkt med proteinglass. Ringla över fibersirap och pudra lite florsötning på toppen!

Tips! Rullarna kan försvaras i kyl eller frys några dagar. För att få tillbaka krispigheten, värm på hög värme och avsluta med grilläge några minuter i ugnen! 

 

Näringsinnehåll/per portkcal

138,5 kcal

10 g protein

19 g kolhydrater

2,5 g fett

 

Energiprocent

29 E% protein

55 E% kolhydrater

16 E% fett