Per Bernal har gått från arbete på B&K till att bo i USA och vara en av världens absolut mest kända muskelfotografer. Hör honom berätta om sin karriär, hur han arbetar och sina åsikter kring muskelbranschen och dess stjärnor.
Ni som har Android- och iOS-appen för BODY Radio (den senare nyligen uppdaterad med ett par efterlängtade funktioner, bl a stöd för bakgrundsspelning och iPad) får tre BODY-reportage fotade av Per Bernal bifogat med avsnittet. De tre som porträtteras är Armin Scholz (freakiga armar), Paco Bautista (freakiga ben) och Ronnie Coleman (freak hela han).
Hållpunkter i BODY Radio avsnitt 53:
- 00:02:05 – Värdarnas introduktion av veckans gäst
- 00:03:17 – Samtalet med Per Bernal
- 00:55:04 – Eftersnack med värdarna
Direktlänk till showen som MP3-fil. Spela upp avsnittet i webbläsaren genom att klicka på play-ikonen nedan. Andra alternativ för att lyssna på showen:
- BODY Radio podcast i iTunes
- BODY Radio i iTunes Store (iOS app)
- BODY Radio på Android Market (Android app)
- Bloggen för BODY Radios avsnitt på libsyn.com (RSS-flöde för er som inte använder iTunes)
Läs Per Bernals bästa tips i artikeln ”Bodybuilding som fotokonst”:
Det är dock svårt att bara ta kameran och gå ut och tro att man spontant skall kunna ta den där pangbilden man tänkt på länge. Oftast ligger det mycket planering bakom de bilder som blir bra. Speciellt i samband med fotografering av bodybuilders, där det krävs att man löser en mängd praktiska detaljer innan man kan börja med själva fotograferandet. Viktigast av allt är att ha god framförhållning.
Orsaken är givetvis att mycket få bodybuilders klarar av att hålla absoluta tävlingsformen i mer än ett par dagar. Undantag finns, och då främst bland proffsen, som kan hålla formen i upp till två veckor innan de ”slätar till” sig och gör en lyckad fotosession omöjlig. Och faktum är att mina bästa bilder tagits på tävlingsdagen (eller natten efter tävlingen som på Lee Labrada i Helsingfors i samband med Jorma Räty Cup 1989) eller dagen efter.