Igår var min första riktiga frukost efter dieten (yes, jag fortsatte den efter tävlingen i Mexico till onsdag för en plåtning med Andreaz Engström) och det jag var sugen på var frukt doppat i mitt goda protein från Elit Nutrition och lite kanel samt ägg- och kaviarmackor! Komponerade ihop ett nyttigt & snabblagat bröd lite hastigt med följande ingredienser (så det finns säkert rum för förbättringar, men en bra grund! ) men här är det jag använde:
-20 g havre
-5 g kokosmjöl
-3 g pofiber
-1 ägg
-0,5 tsk bakpulver
-liten skvätt vatten (konsistensen ska vara blöt men ändå fast, det stelnar sedan, kolla av för pofiber och kokosmjöl sväller lite också så det inte blir torrt)
lite salt
-sesamfrön till topping
Hällde upp smeten i en fyrkantig liten skål, toppade med lite sesamfrön och in i mikron! Hade inne brödet i ungefär 2 min men kan skilja sig från mikro till mikro. Brödet behöver inte få så mycket färg innan det blir klart, då blir det snarare torrt! Tog ut skålen, vände upp och ner på den och voila – en brödbit som skars ut i tre skivor. För min del räckte sedan äggvitor (är inte så förtjust i kokt gula) och kaviar, jag brukar köpa Kalles lätt. Men en klick smör extra eller lite creme fraishe, leverpastej och lite go lufttorkad skinka hade nog inte heller suttit fel 😉
Näringsinnehåll i brödet:
F: 6,29 K: 11,95 P: 9,29 Kcal: 153
Brödet ska definitivt experimenteras med och utvecklas i framtiden:) Smaklig Spis!
Puss & Kram
A