Experimenterade fram detta grundrecept häromdagen som i princip smakade så mycket muffins det kan när man gör de utan direkt fett- & vetekälla – så klart godkända av både mig och mannen! Men för att få dem ännu smarrigaste (men fortfarande i nyttig muffins-tappning) la jag andra gången till hackad choklad utan tillsatt socker -vilket gjorde pricken över i:et! Kan även rekommendera att tillsätta någon nyttig fettkälla som kokosolja – vilket också hade gjort dem till ett saftigt smarrigt hälsosamt alternativ med bra näringsinnehåll passande till gofikan, som mellis eller innan/efter träning! (Bra blandning på snabbt och långsamt protein och goda fett- och kolhydratakällor av det lilla som väl är tillsatt. )Eller varför inte tillsätta nötter, bär etc? Som sagt – bara fantasin som sätter gränser ! Här kommer iallafall receptet på mina muffins med ”chocolate chip” i:
Detta behöver du för 6 muffins:
2 Ägg
15 g Havregryn
23 g whey isolat (Elit Nutrition i smaken ”Chocolate Brownie”)
10 g Kasein (Elit Nutrition i smaken Chocolate Cream
15 g Kakao
15 g Hermesetas / Stevia
15 g Kokosmjöl
8 g bakpulver (1.5 tsk?)
3 msk vatten
30 g choklad utan tillsatt socker
så här gör du:
-Sätt ugnen på 175 grader
– Vispa ägg med sötningsströ fluffigt
– tillsätt resten av ingredienserna förutom chokladen och rör till en smet.
– Häll upp smeten hälften upp i muffinsformar- jag fick det till 6 stycken.
-hacka chokladen i önskade bitar och tryck ner i smeten.
– grädda i mitten av ugnen runt 11-12 minuter
– ta ut och låt svalna – ät & njuuut!
Näringsinnehåll med osockrad choklad/st muffins:
F: 4.2 K:5.5 P:8.2 kcal: 93
Näringsinnehåll utan chocolate chip (grundrecept) /st muffins:
F:2.6 K:2.8 P:7.8 kcal: 70