Detta använde jag:
-1 ägg
-30 g jordnötssmör
-50 g kvarg
-sötningsströ/stevia (efter smak ca 3 msk hermesetas)
-160 g havregryn ( jag mixade faktiskt hälften i mixer innan men nästa gång behåller jag alla gryn i ”helt format” men det är en smaksak:)
-ca 10 g kakao (efter smak hur chokladiga man vill ha dem förutom ”chokladbitarna”)
-en nypa salt
-1,5 tsk bikarbonat (alt. bakpulver)
-20 g Whey protein (Använde den goda & passande smaken ”Chocolate Brownie” från Elit Nutrition http://www.elitstore.se)
-40g sockerfri blockchoklad
-ca 2 tsk vatten ( beror på ”degen”, det ska vara som en vanlig deg ör småkakor – fast och inte kletig en heller inte för torr. Lite fuktig)
Rör ihop samtliga ingredienser förutom vattnet och blockchokladen. Vattnet tillsätter du därefter ”på känn” till en konsistent du tror är bra. Hacka blockchokladen i den storlek du vill ha bitarna i. Blanda ner i degen. Dela upp degen i 7 lika stora bollar (eller fler om du vill ha mindre cookies, men då kanske gräddningstiden också förändras) och forma därefter ut som cookies på en bakplåtsklädd plåt. In i ugnen 175 grader, runt 14-15 minuter för min del men har märkt att det kan variera rätt mycket från ugn till ugn och hade jag haft varmluft hade jag kört på det och sänkt värmen! Men tills de blir lite krispiga men inte brända.
Ta ut och låt svalna på galler. Ät & njut !
Jag ville ha mina stora och fina så 7 stycken fick jag ut på degen där näringsvärde / st var följande :
7,3g F 16,5g K 9,4g P 171 Kcal
Perfekt till fika & mellis som påfyllning innan och efter träningspasset ! 🙂
Bra fett- kolhydrat- och proteinkällor också så bara att njuta med gott samvete 😉
Kram
A