Peanut Choco Cookie- protein "quest"bar

image1.JPG

Hemmagjord proteinbar I konsistens med Questbars !

Long time no see här på bloggen! Finns en orsak till det som jag kan dra en annan dag, men sammanfattningsvis så har det varken funnits ork, inspiration samt att annat har varit tvunget att prioriteras i livet!
Men nu så börjar jag känna mig på banan igen, gamla Antonia men ändå i en nyare version skulle jag vilja säga .. 🙂 same same but different.

Men nu till min mumsiga rubrik! – > Chocolate chip cookie dough- questbarsen är några av mina absoluta favisar!! Och nu kan man ju faktiskt göra dem hemma själv! Fibersirap är den hemliga ingrediensen till konsistensen – och nu har den även kommit till Sverige 🙂 beställde ett paket med massa roliga hälsosamma bakingredienser från www.nutri-nick.com – Fibersirap, sockerfri choklad bland annat och jordnötsmjöl som är helt ljuvligt gott att baka med. Man kan även göra sitt eget jordnötssmör. Blir riktigt god jordnötssmak på det man bakar också. Reducerat fettinnehåll och mindre energi – det är ju trevligt ibland – då kan man äta mer 😉 och hela 50 g protein!! samma gäller fibersirapen- funkar som sirap men mindre energiinnehåll och endast kostfiber som innehåll ! Lowcarb alltså till skillnad från vanlig sirap. I denna bars adderade jag dessutom hackad sockerfri choklad – denna kombo alltså! Tom BÄTTRE än questbarsen då jag kan designa min egen efter mina smaklökar – dessutom slipper man alla onödiga tillsatser för hållbarhet som köpt bar innehåller:) Nya ”quest”bar favoriten den hemmagjorda ”Peanut Chocolate chip cookie dough”. Verkligen en kakig smak med rik jordnötstouch och goda crunchy chokladbitar!

Jag använde:
-10 g whey ”vanilla caramel” från Elit Nutrition www.elitstore.se
-20 g Kasein ”vanilla cookie dough” från Elit Nutrition
-40 g fibersirap från Nutri-Nick
-10 g fettreducerat jordnötsmjöl från sukrin(Nutri Nick)
-8 gram sockerfri stevia choklad från Nutri- Nick
Ev. En skvätt vatten

Gör såhär:
Värm sirapen i en skål i mikron tills det bubblar.
Rör ner proteinpulver och jordnötsmjöl och arbeta till en deg. Den ska vara fast men inte torr. Är så fallet – tillsätt en skvätt vatten (tänk questbar- konsistens + Kasein sväller lite).
Man kan välja att blanda ner den hackade chokladen men möjligheten finns att bitarna smälter när man jobbar degen. Jag delade därför min deg i två delar och formade dem som två platta bars. Fördelade ut chokladen på ena halvan och tryckte ihop den andra och bearbetade ihop dem till en bars. Sparade några bitar att trycka i omkring.
Klädde min bar i plastfolie och la i kylskåpet en stund för att ”stå till sig”.
Avnjöts efter ett bra ryggpass ! 🙂
Innehåll för en bar:
.
Fett 4,34 Kolh8,91 Prot 29,96 Kcal249