fabulöst god för kakdegs- & chokladälskaren – i en härligt seg fudge-aktig konsistens! Nyttig med bra innehåll och fullbombad med protein 🙂
Det här hade jag i:
50 g proteinpulver (körde Elit Nutritions fantastiskt goda ”Vanilla Cookie Dough” som inte är för söt)
30 g sockerfri choklad- jag använde mörk choklad från Nutri-nick, som innehåller naturligare sötning (alltså inte aspartam).
80 g fibersirap (ljus eller mörk beroende på om man vill ha lite ”sirapsmak”.
20 g mandelmjöl
Gör såhär:
Hacka chokladen i bitar. Värm fibersirapen i en skål i mikron tills det småbubblar (ca 30 sek). Tillsätt mandelmjöl och proteinpulvret i bunken och rör om. chokladen ska därefter i och här finns risken att den smälter om degen är för varm – så låt svalna lite, men akta så den inte ”stelnar”. Rör inte heller för mycket i degen när du väl har i chokladen.
Låt stelna i kyl i en form (ca 10×10 – ich eller annan liten form) med fettpenslat bakplåtspapper emellan.
När de sedan ska skäras upp i fudgebitar (jag fick 16 st) – OM det är så att det klistrar mycket, blöta kniven lite lätt med varven. Vill du sedan ”packa in” fudgen i papper eller liknande – stryk lite lätt med ex. kokosolja på pappret innan du ”paketerar” 🙂
Testar du receptet? Uppskattar om du hashtaggar #antoniaproteinbakar /taggar mig, så jag får se skapelserna och höra vad du tycker 🙂
Trevlig söndag- passa på att vila upp er innan julstöket!
P&K
A