Bakad potatis med kyckling i curry- & mangosås

12421464_10153909862612387_560950186_n.jpg

..Så underbart underskattat gott!!
-Söndagsmiddagen blev en stor ”400 grammare” med kyckling i en fräsch curry- mangoyoghurtsås! Sallad till och valnötter på topp- muums!

Potatisarna bakade jag på 220 grader i ugnen i täckta med folie då allting bränns i vår ugn! (suuuck) Nästan 2 timmar bakades de. Jag körde redan 1,5 timme under dagen och stoppade bara in dem drygt en halvtimme innan maten. Smidigt 🙂

Curry & Mangokyckling (yoghurtsås):
Då jag höftade så skulle jag uppskatta ca 1 dl laktosfri naturell lättyoghurt, 50 g cream cheese light, 1,5-2 msk mango chutney,några stänk curry-krydda. Använde faktiskt varken salt eller peppar då det inte behövdes. Tillsätt 100 g kycklingtärningar. Låt stå i kylen någon timme så smakerna sätter sig. Man kan också tillsätta chili eller annan stark krydda, men curryn var redan lite spicy.

Min andra halva ville ha tonfiskröra a la ”The real deal” . Rörde ihop tonfisk, lättmajonnäs, dill, 2 ägg, majs, salt, peppar, finhackad röd lök och citronsaft till honom som verkade gå hem!

Ladda ny vecka genom att göra så lite som möjligt ikväll ;p Trevlig Söndag!

P & K

/A