Fräsh Frittata med en italiensk touch

13282231_10154175319932387_941460545_n.jpg

Frittata & omelett ! Varje gång jag gör något äggbaserat undrar jag varför jag inte gör det oftare? Så gott, fräscht och nyttigt, verkligen. Gör sig väl i matlåda som på rester därhemma- stek upp ”vad du än har hemma” och slå över ägg och kryddor.

I helgen körde jag en frittata-variant bestående av:

2 ägg
2 äggvitor

hackade:
champinjoner, gul lök, purjolök, cocktailtomater,marinerad & förgrillad kyckling, squash,

Stekte upp ovan ingredienser med den fantastiska Santa Mariakryddan ”Pasta Rossa” som ger den lilla italienska touchen med medelhavskryddor, tomat, peppar, chili och vitlök. vispar/rör ihop äggen med en gaffel och häller röran över grönsakerna och kycklingen så att de fördelar jämnt som en stor fin pannkaka! Steker upp på svag/medel värme (5/12) tills ytan har stelnat. Serveras med en fräsch salladsmix 🙂 Lite mer Santa Maria- krydda på toppen och några skruv med peppar- och saltkvarnen!och såklart de dagliga vitaminerna & mineralerna, omega 3, CLA från Elit Nutrition och jordgubbssaft light !

En frittata brukar man efter att ha stekt upp, så den börjar sätta sig i kanterna, stoppa in kastrullen i ugnen 10-25 min beroende på storlek och höjd. Men jag tycker det funkar minst lika bra för min del att låta den stå kvar på ugnen när det bara är en liten ”tunn” portion till mig själv 🙂

Ska nu spendera resterande söndag i lugnets tecken, denna helg gick alldeles för snabbt <3

P&K
A

13277993_10154175320002387_296215585_n.jpg
body radio.jpg