En annan äggvariant än nedan postat, gotta love them eggs 😉
Kände för att alternera min klassiskt stående kyckling & ris med kokosolja- måltid som jag kör på dagen innan träning, så jag räknade om på innehållet så det ungefär kom till att motsvara en god ugnsgratinerad omelett med passande grönsaker och kyckling! Känns extra fräscht nu på sommaren, när man gärna vill ha något lättsmält varma sommardagar 🙂 Så det blev ett storkok som räcker i veckans alla dagar 🙂
Har ingen direkt uppsättning mått- men jag tänkte såhär:
Ca mått:
1 ägg
2 äggvitor
100- 150 g förkokt skuren potatis
hackad lök, tomat, svamp, gräslök
Spenat
60 g kycklingfärs
Och denna sats x antal dagar, vilket i mitt fall blev 5!
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Förstek grönsaker och kycklingfärs, släng i spenaten.
Kläck äggen i en stor bunke. Skär upp den förkokta potatisen i små tärningar och häll ner tillsammans med de stekta ingredienserna.
Kryddningen gör MYCKET i en omelett – jag valde förutom peppar och salt, en skvätt ljus soja och Pizzakrydda – då jag tycker oregano och medelhavstouchen gör sig väl i äggbaserade måltider. Annars tror jag andra passande kryddor är ett väldigt brett spann- allt från chilli, vitlök och spicy till örter, curry, etc. Ibland har jag också ner en buljongtärning när jag steker för lite extra mustig smak. Vill man ha det lite gräddigare men ändå hälsosamt och nyttigt, rekommenderar jag att tillsätta milda mat 4% (endast 60 kcal/100 g).
rör ihop och häll upp i en ugnsform. Min är ca 21×21 cm. (vill man kan man lyxa till det med att toppa med lite hyvlad ost) Grädda i mitten av ugnen ca 40-45 min.
När omeletten fått svalna skär jag ut 10 bitar. 2 st / måltid 🙂
Enjoy peeps 🙂
P&K
A