Socker- & glutenfria Nöt- & ChokladCookies

image.jpeg

Livet har sina goda stunder!

Jag var rastlös, Daniel sugen – freestylade ihop en hälsosammare variant på ”chocolate chip cookies” som vart riktigt mumsig (fick jag höra iaf, ajabaja på att smaka 22 dagar ut..;)

Yes, dessa kakor ger bra med energi och är inte ”lowcals” med tanke på innehållet. Däremot bra råvaror utan socker, gluten & med bra fetter från kokos och nötter! Muuums så gott – i höst ska jag njuta av massa goda saker jag har i sinnet just nu 🙂 man ska inte vara rädd för energi – kan man träna så kan man verkligen äta och livet är till för livsnjut i alla dess former!

Här kommer receptet men egentligen kan man slänga ner i princip vadsom – sina favoriter! Testar ni receptet får ni gärna hashtagga #antoniaproteinbakar och tyck till 🙂

-Sätt ugnen på 175 grader.

-Rör ihop:
15 g jordnötsmjöl mina mjölsorter (beställer jag från www.nutri-nick.com)
35 g mandelmjöl
10 g Kokosmjöl
15 g havre
15 g isolat med karamellsmak från Elit Nutrition (www.elitstore.se eller www.gymgrossisten.com )
20 g valfria hackade nötter
25 g sockerfri hackad choklad (från Nutri-nick)
10 g kokosflingor
30 g fibersirap (från Nutri-nick)
Sötning efter smak
En nypa salt
30 g kokosolja
1,5-2 msk vatten

-.. och fördela degen från ovan på 6 bollar som du trycker ut till ca 1 cm höga jämnstora kakor på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 min. Vill du du ha dem suuuperkrisp så ngn minut till men akta färgen!

-Låt kakorna svalna på galler innan servering 🙂

Näringsinnehåll 1 st cookie (av 6):
8,5 g protein, 4g kolisar, 13g fett / cookie
179 kcal

Smaklig spis och trevlig fredagskväll

P&K
A

image.jpeg

Bakat på mitt nya isolat-protein från Elit Nutrition, de flesta övriga ingredienser som sukrin sötning, sockerfri choklad, glutenfria mjölsorter och mitt älskade fibersirap kommer från Nutri-Nick!