Då jag ska ha två stora mål mat om dagen, gäller det att laga ordentligt med mat för veckan. Igår natt hade jag fullt upp i några timmar med matlagning för hela veckan.
Det som lagades var:
Köttfärssås med både Ris och pasta
Viltskav med potatis,
Lax med Potatis
Kyckling och ris…
Det jag har i ALL MAT är min underbara krydda VEGETA! En allkrydda från Balkan (typ den enda kryddan som används nere i balkan).
Det säljs 1 TON VETEGA OM DAGEN I SVERIGE! Så det är inte bara invandrare som använder det, utan många svenskar har hittat de.
Vegeta hittar man i både willys och City Gross och ibland på ICA – har ni det inte hemma så fixa det!
Här är lite av de andra råvarorna jag använder. Nötköttet är jag så himla glad över, då det alltid är helt perfekt – som ni ser, inget gammalt kött dolt någonstans. Det är ju både närproducerat och kravmärkt (från Barnarp vid Jönköping…). Sedan har jag alltid färsk Lax 🙂 – då är maten alltid godare…
Det kommer gå att beställa för er som bor kring jönköping i december (jag kan säga till vid nästa slakt). Det är från Odensjö Östergård (kolla länk högst upp på bloggen).