Tänkte bjuda på en av mina favoriter i köket, både för att det är grymt gott, STARKT (I LOVE stark mat!!), och för att det är så lättlagat. Alltså perfekt för storkok inför en hektisk arbetsvecka.;) Dessutom är det nyttigt som tusan!
MEXIKANSK KÖTT- ALT. QOURNFÄRSGRYTA:
100 g mager köttfärs (>5% fett) eller qournfärs
1 vitlöksklyfta
½ burk kidneybönor (200g)
1 krm salt
1 krm kummin
1 gul lök
½ paprika
½ burk krossade osötade tomater (200g)
1 tsk chilipulver/-flingor
(½ dl kvarg med 1% fett, alternativt lätt crème fraiche: <5% fett)
Skala och hacka lök och vitlök, hacka paprikan.Fräs köttfärsen tillsammans med lök, vitlök ochpaprika i teflonpanna. När köttet är genomstekt,häll över i en kastrull. Häll av spadet från bönorna och rör därefter ned dem tillsammans med krossade tomater i kastrullen. Krydda med salt, peppar, kummin och chilipulver. Låt koka i ca 10 min, servera sedan med kvargen/crème fraichen och en god sallad.
NJUUUUT!
Blir man inte frisk av stark mat också…? Har för mig någon sa det.;)