Heja storkok!:)

Bra planering är A & O för en lyckad diet, anser iaf jag.
Varje vecka, varje dag, ja till & med i vissa fall varje timme kräver någon form av planering. Ju mer rutinerad man är desto mer naturligt blir det för varje ny diet & det går mer på ”rutin”.
För mig själv är förberedelser & planering en del av vardagen. Ni som nu känner till mitt lite ”smått” fullbokade liv kanske förstår att det inte bara beror på att jag gått på X antal dieter, utan att min livsstil kräver en viss planering för att det hela ska gå ihop.
Vissa har det i sig, andra inte, & jag mår bäst när jag har hyfsat koll på läget iaf.;)

Ett tips för alla oavsett diet el inte, om man har ont om tid, kanske familj etc men ändå vill äta rätt & bra, är storkok.
Varför göra precis den mängd mat man ska äta vid ett enda mål varje gång det är matdags? Har ni funderat på hur lång tid ni spenderar i köket varje vecka då? Istället för att kanske lägga den tiden på barn & familj el exempelvis träning?:)

I veckorna går det mesta på rutin för mig så då är maten främst min ”bensin” som ska se till att förse mig & min kropp med den energi som behövs för att hålla maskineriet igång.
En typisk variant av storkok i mitt kök under vardagarna på diet ser ni här:

bild 1.JPG

In med en plåt med 2kg kyckling + en plåt med wokgrönsaker i ugnen samtidigt som du kokar upp en stor kastrull med potatis/ris & en med ägg.
Detta utgör en bra bas i min mat & därefter kan jag smaksätta & lägga till det jag önskar resp dag.:)
Plättlätt eftersom maten sköter sig själv i ugn/på spisen & då kan man ägna den tiden till annat.;)

Sköter man detta i veckorna så är det ganska svårt att misslyckas med kosthållningen & då kan man vara mer ”flex” i matlagning & val av mat under helgerna.:)

*Cooking Spray” som ni ser på bilden ovan är ett superspray som jag använder istället för smör el olja i min matlagning. Fettfritt!
Inhandlas alltid när jag är i USA, ett hett tips alltså.;)

Som sagt: Heja storkok!!