Veckans adventsbak: mjuk pepparkaka

Första advent är här och första ljuset tänds i ljusstaken idag. Och som jag har nämnt tidigare så är var det idag dags för första adventsbaket och denna gången blev det en favorit i repris på en kaka jag bakade flera gånger förra året. Jag älskar lätta och snabba saker att laga och baka, och den här kakan går snabbt att röra ihop, sköter sig sen själv i ugnen och som kommer göra att hela huset luktar jul och nybakat.

201511291647346952_sbig.jpg

Ingredienser:

2 ägg

2 äggvitor

2 dl sötningsströ

150 g lättkesella

1 dl lätt naturell yoghurt

2 dl vaniljproteinpulver

1 dl sojamjöl

2 tsk bakpulver

2 msk pepparkakskryddor, färdig kryddmix

1 msk flytande laktosfritt margarin, till formen

1 1/2 msk vetegroddar, till formen. (Bakplåtspapper för att slippa bröa)

(En liten ändring som jag gjorde, just för enkelhetens skull så bytte jag ut 1 dl yoghurt mot 1 dl extra lättkesella och spädde med lite extra vatten. Jag använde även bakplåtspapper i formen för att slippa bröa)

201511291647348673_sbig.jpg

Gör såhär:

Vispa samman ägg och sötningsströ. Tillsätt resterande ingredienser och vispa till en jämn smet. Smörj formen och bröa med vetegroddar. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen på 160 grader i 40-45 min.

201511291647345551_sbig.jpg
2015112916473584_sbig.jpg

Innehåll (totalt 16 skivor/kaka)

1 skiva – 62 kcal

9 g protein

2 g kolhydrater

2 g fett

Även innehållet i kakan för er som önskar veta det också. Hoppas ni får lite inspiration för kommande jul och adventsbak!

Många kramar från Jenny