Lukten av ostkaka får mig att tänka på när jag var liten. Det får mig att tänka på Greveholms julkalender när spökena äter ostkakan som står på värmning i micron, är man i min ålder vet man nog vad man syftar på. Oavsett, summan av kardemumman så är ostkakan något som för mig hör julen till när den även innehåller saffran! Vad kan så passa bättre än denna veckans adventrecept som denna gången blir den fjärde advent bjuda på en underbart god ostkaka med saffran! Dessutom slår den alla andra adventsbak i svårighetsgrad, för här är det bara röra ihop allt sen sköter ugnen resten!
Ingredienser, 4 portioner:
250 g minikeso
100 g lättkesella
2 ägg
1 tsk vaniljarom
0,5 paket saffran
2 msk stevia strö
3 msk mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 aluminiumform, ca 10-15 X 10-20 (storleken avgör kakans tjocklek)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser i en bunke och häll i en aluminiumform.
Ställ in i mitten av ugnen och låt stå va 45 minuters tills den stelnat samt fått lite färg. Servera ev. Med lättkesella blandat med lite sötningsströ och vaniljpulver och egengjord sylt på mosade/mixade tinade bär blandat med någon tesked sötningsströ.
Servera kakan ljummen när den har stadgat sig.
Innehåll per portion: 13 g protein, 3 gram kolhydrater och 6 g fett!
Många lycka till! Varma kramar från Jenny