Kryddiga kycklingbiffar

Min stora favorit, som många gånger även slår kött i mitt tycke så är jag otroligt svag för kyckling i alla dess former. Det går åt stora mängder kycklingfilé hemma och det är både lätt, gott och kan varieras i oändlighet. Förra veckan serverades det pilled chicken och igår blev det istället en annan variant, denna gånger med kycklingfärs gjorda till kycklingbiffar. Otroligt lätta att göra och väldigt goda. Tillbehören kan varieras med allt från potatis, rotfrukter, ris, sallad, bulgur, böner etc.

Ingredienser:
Kycklingfärs (ca 800-900 g)
1 ägg
0,5 gul lök
2-3 cm purjolök
1 pressad vitlöksklyfta (valfritt)
Salt & peppar
Paprikapulver
Övriga kryddor

Gör såhär:
Blanda kycklingfärs och ägg och rör till en jämn massa, använd eventuellt med en mixer.
Hacka löken och pressa eventuellt även i 1 vitlöksklyfta. Salta och peppra. Häll i önskad mängd paprikapulver och andra valfria kryddor, ex. chilipulver, timjan, basilika osv.

12674090_1337936722898683_1395995430_n.jpg
12699322_1337936712898684_360170067_o.jpg

Hoppas någon får lite ny inspiration att testa!

Ta hand om er!
Styrkekramar från Jenny