Sist och även det absolut lättaste receptet som knappt blir något recept, får ändå ett eget inlägg. Eftersom det endast var skalet som användes till apelsinkulorna så använder vi även resten av apelsinen också, och blir mer likt ett litet friskt tilltugg än ett godis.
Ingredienser:
1 apelsin
ca 1/2 chokladkaka mörk choklad, ca 80%
Gör såhär:
Skiva apelsinen tunt och lägg på en talrik. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över ett vattenbad på spisen. Forma en lite strut av bakplåtspapper och klipp ett hål i botten. Fyll med den varma, smälta chokladen och ringla över apelsinerna. Ställ in i frysen och låt stå tills chokladen har stelnat. Ta upp ca 10 minuter före servering så apelsinskivorna fortfarande är kalla när de äts.
Lycka till med all bakning, allt från bröd till ris a la malta och julgodis!
Jag önskar Er alla en underbar och fin jul, ta hand om era nära och kära.
Må väl.
Starka kramar från Jenny.