En rätt som verkligen klingar nostalgi och barnsben, den evigt stående favoriten – Spagetti och köttfärsås. En rätt som alltid går hem samt både snabblagad och väldigt god. Däremot är det många gånger en rätt som lätt blir av sämre kvalité, men sämre kvalité på både köttet upptill vit pasta och ev. också fet grädde i såsen för extra krämighet. Jag gjorde däremot en nyttigare variant på denna goda rätt igår när mamma kom på besök som jag nu också tänkte dela med mig av! 15 minuter tillagning och en fantastiskt god och smakrik rätt står rykande färsk och redo att serveras.
Ingredienser:
Nötfärs, max 5% fett. (jag använde 800g-1000)
Krossade tomater (2 pkt)
1 gul lök
Vitlökssalt, peppar
Paprikapulver
Timjan, rosmarin, oregano
Bönpasta, Risenta 100% bönor
Gör såhär:
Fräs nötfärsen och hacka löken. Vänd ned löken i färsen och låt fräsa ihop. Häll ned kryddorna efter smak och slå därefter också på de krossade tomaterna. Fyll en av tomatkartongerna med vatten och slå i pannan, låt koka samman ca 5-10 minuter så allt tar smak.
Sätt samtidigt på en kastrull med vatten och låt koka upp med lite salt. Häll i bönpastan och låt koka ca 3-5 minuter.
Servera köttfärsen med hackad eller riven morot.
Lycka till i köket!
Starka kramar, J.