Strimlad lövbiff, nudlar och en sötsyrlig mangosalsa med både söt mango, het chili och syrlig lime. En smakrik och otroligt god kombination som tillsammans bildar en färgstark, fräsch och nyttig rätt.
Ingredienser; 1 port.
35 g risnudlar, Santa Maria
140 g lövbiff
70 g färsk mango
Ca 2 cm röd chili (justera efter önskad hetta)
1/2 lime
1 tunn skiva rödlök
1/2 dl gurka
Ca 1/3 dl hackad koriander
Salt
Tillagning;
Sätt på vatten till risnudlar och salta. Koka nudlar enligt anvisningar och skölj därefter med kallt vatten.
Hacka mango och gurka i fina små tärningar. Finhacka rödlök och chili i små bitar. Blanda samman de hackade ingredienserna i en liten skål och pressa över lime. Häll över lite salt och blanda om. Låt stå i några minuter medan du gör resten.
Strimla lövbiffen och stek snabbt i en telfonpanna med valfria kryddor.
Lägg upp risnudlar, wokad lövbiff och mangosalsan på en tallrik och toppa med hackad koriander!
Servera och NJUT!
Innehåll/portion:
Protien; 34
Kolhydrater; 46
Fett; 4
Kcal; 360