Inte är det mycket som slår kombinationen av sött och syrligt en varm sommardag! Dagen bjöd på en ledig eftermiddag så med famnen full av ett gäng vackra, krispiga rabarber så fixade jag därmed ihop en underbar rabarberpaj lagom till helgen! För er som vill testa, så kommer receptet här!
Innehåll, 1 form á 8 bitar:
450 g rabarber
2 (över)mogna bananer
2 dl havregryn
40g wheyprotein, JFsupplements smak av Päronglass (går att utesluta, ersätt dock då gärna med ca 1 tsk vaniljpulver för ökad vaniljsmak)
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 ägg
6 st små Stevia sötningsuketter, spädes i 1 msk vatten
60 g rumstempererad kokosolja
Tillagning:
Sätt ugnen på 200grader.
Skala rabarbern och hacka i centimeterstora bitar.
Lägg rabarbern i botten av en rund form, ca 25cm i diameter.
Blanda samman resterande ingredienser till en smet i en bunke.
Täck rabarbern med smeten och bred ut till ett jämt lager som täcker hela formen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, tills pajskalet har fått fin, gyllene färg.
Servera med en klick Njie vaniljpudding eller Njie vaniljsås! Smaklig spis!
Innehåll/bit: (inkl. Njie VaniljPropud, 50g)
Protein: 6,5 (11,5)
Kolhydrater: 14,6 (16,9)
Fett: 9,2 (9,9)
Kcal: kcal 171 (207)
Njut av sommaren, trevlig helg!
Starka kramar, J.