Imorgon väntas dans runt midsommarstången, skratt och god mat i härligt umgänge! Och i år ville jag dela med mig av en härlig tårta som jag klurade ihop igår, som både är lättgjord och i en nyttigare tappning. 30 minuter att göra och sedan några timmar i frysen. En raw botten och lättare cream cheese av frisk smak på toppen! Servera med färska, solmogna jordgubbar och midsommarafton är fulländad!
Ingredienser, 1 form ca 25cm i diameter.
Botten:
15 dadlar
3 dl sötmandel
1 tsk kokosolja
2 msk kakao
1 nypa salt
Ca 2 msk vatten för en mjukare konsistens
Cream cheese:
400 g philadelphia light 2%
1 dl vaniljkvarg, arla
3 passionsfrukter
Skalet från 1 citron + saften ur 1/2 citron
6 droppar vaniljextrakt
6 steviasuketter, spädda i 1 msk vatten
Tillagning:
1. Mixa samman samtliga ingredienser till botten med en matberedare eller en stavmixer.
2. Platta ut i en springform med löstagbara kanter till ett tunt och jämnt lager.
3. Blanda samtliga ingredienser till cream cheesen i en bunke och rör om väl. Smaka av efter hur mycket syra/sötma du önskar, och applicera ev. mer citronsaft alt. ytterligare någon steviasukett, för mer sötma/syra.
4. Häll cream cheesen över bottenskiktet och bred ut jämnt. Ställ in plant i frysen ca 4-6 timmar alt. över natten.
5. Ta ur cheesecaken ca 30 minuter före servering, och toppa med skivade, färska jordgubbar.
6. NJUT!
Hoppas att ni tycker om tårtan och testar den till årets midsommar!
Njut av en härlig högtid!
Starka kramar, J.