Hemmagjort fröknäckebröd

I helgen var jag hemma hos min mor och far och bakade. Min kära pappa är glutenintollerant och har så svårt för att hitta goda knäckebröd, så därför bakade vi istället en egen variant på olika fröer. Intollerant eller ej, detta knäckebröd är både otroligt lättgjort och väldigt, väldigt gott. Perfekt som knäckebröd med pålägg, till förrätter, eller i lite mindre bitar som en variant på topping eller müsli.

Ingredienser: (1 plåt)

1/2 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 tsk fiberhusk
1 1/2 dl bovetemjöl
1-2 krm salt (vi använde 1 krm)
1 tsk rosmarin, valfritt men ger otroligt god smak
1/2 dl rapsolja
2 dl vatten, kokhett
Flingsalt till garnering

FullSizeRender(33).jpg

Redo för ugnen!

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om ordentligt.
2. Tillsätt olja och det kokande vattnet. Rör om tills smeten blir géleaktig.
3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till en tunn kaka som täcker hela pappret. Ta bort det övre pappret och strö över lite flingsalt. Lägg degen på en ugnsplåt.
4. Grädda mitt i ugnen i 60-70 minuter. (Vi använde oss av varmluftsugn, gräddning i 40 minuter.)
5. Låt svalna innan du bryter bitar av knäckebrödet.

FullSizeRender(34).jpg
IMG_2255.JPG

Färdigt resultat!

Stort lycka till i köket!

Starka kramar från Jenny.

Rostade rotfrukter med citron&lime-marinerad kyckling

Som jag älskar hösten, alla vackra färger som naturen skiftar i och den friska, klara luften utomhus. Något som jag även tycker om med hösten är att anpassa kosten lite kring vad som finns att tillgå utomhus denna period på året

Rotfrukter är något som får mig att tänka på hösten. När jag förr odlade både potatis, morötter och palsternackor i trädgården. Det finns så mycket man kan göra men min favorit är att rosta dem i ugnen som de är, enkelt uppskurna och lagda på en plåt. Det för med sig mycket goda smaker, fungerar som en utmärkt kolhydratskälla samt att de passar bra till många andra råvaror.

Jag gjorde igår en variant på söndagsmiddag med rotfrukter och marinerad kycklingfilé. Eftersom det är så lätt krävs det knappt något recept, men ändå värt ett inlägg eftersom rätten är både bra, enkel och god!

Ingredienser:
Morötter
Lök; gul/röd/purjo/vitlök etc.
Rotselleri
Palsternacka
Potatis
Sötpotatis
Paprika
Kokos/rapsolja (valfritt)
Kycklingfilé
Lime/Citron
Valfria kryddor, torkade/färska
Salt/peppar
Vitlök

Gör såhär:
Blanda kycklingfilé med valfria kryddor, salt och peppar. Pressa över rikligt med citron samt lime och pressa ned en klyfta vitlök. Lägg alltsammans i en påse och blanda samman väl så kycklingen tar åt sig alla smaker. Låt detta stå några timmar eller över natten i en försluten påse.

Hacka alla rotfrukterna samt löken i lagom storlek, någorlunda jämna så de är klara hyfsat samtidigt. Ringa eventuellt över lite olja över rotfrukterna och krydda med valfria kryddor, peppar och lite flingsalt. Kör i ugnen tills rotfrukterna är mjuka men gärna har lite stuns kvar i sig. Stek kycklingen antingen i en teflonpanna eller i ugnen tills de är genomklara. Servera alltsammans med en sallad och kanske en egengjord tsatsiki på kvarg.

14894610_1616798055012547_2057441437_o.jpg
Skärmavbild 2017-02-17 kl. 15.31.02.png

Bildkälla: coop.se

Enkelt och smakrikt! Lycka till!

Varma kramar från Jenny.

Att trivas med sig själv, oavsett vikt

Som rubriken lyder – ”att trivas med sig själv”. Något så många eftersträvar år efter år med metoder som utvecklar allt från vikthets till ätstörningar. Så vad innebär det egentligen att trivas med sig själv?

Vikt är något som påverkar otroligt många i dagens samhälle. Vågen och dess innebörd har sällan spelat större roll i våra liv då många alltför många gånger i veckan kliver upp på denna digitala domstol som vi ställer oss på för en ytterligare dom. Hur kan vårt välmående speglas i en digital siffra och få dess resultat att bedöma om vi mår i oss själva?
All hets kring vad vi människor väger får mig ofta både frustrerad och ledsen över hur det kan ge så många människor ett maniskt beteende till vad vågen visar och hur vi som människor mår, kring vårt omdöme om oss själva. Istället för att tänkta till kring hur du egentligen mår på insidan, så låter du denna digitala skapelse avgöra ditt mående. Varför? Varför har vi hamnat i det läget där vågen väger tyngre än din egen röst kring ditt välmående och hälsa, och skapar en inre stress till att hela tiden se de siffror vi har visioner att se.

Vågen kan vara väl användbar, men jag ser den som en av många (!) verktyg för att kunna mäta t.ex. en utveckling och få tydliga siffror kring vissa resultat. Men genom att endast använda vågen kan man lätt hamna väldigt, väldigt snett. Är det utveckling som man vill mäta finns det så många metoder att välja mellan. Allt från styrka, snabbhet, explosivitet, måttband, kalipermätningar eller även den enkla metoden med en spegel. Hur ser kroppen ut, men framförallt; hur ser MIN syn på kroppen ut?

Skärmavbild 2016-10-25 kl. 09.28.37.png

Jag har all respekt för de som vill gå upp eller ned i vikt, min poäng ligger inte där. Min poäng ligger i att om allt skall kretsa kring en siffra för att göra dig lycklig och må bättre, är det nog dags att se över situationen. Vad medför din vikt upp/nedgång? Hur skulle du må om du nådde din önskade vikt, och varför?
Ofta är det när man sätter sig ned och kartlägger varför man inte mår som man vill som det kommer fram att det faktiskt inte är just vågen som är problemet, utan det är att det blir en så konkret och ”lätt” måttstock för resultatet på några sekunder. Då är frågan om du skulle må bättre i dig själv om du ex. tappade dessa kilon, eller om det är resultatet på vägen dit, ditt jobb och din mentala och fysiska utveckling som istället kommer få dig att må bättre?

En väldigt viktig faktor som är väl värd all sin uppmärksamhet är att styrketräning även är en träningsform som kommer att påverka din vikt. De är få som har missat att muskler väger mer än fett, så genom tyngre styrketräning upptill en viktnedgång kommer kroppen formas om, men med stor sannolikhet väga mer än om du ex. enbart hade utfört förbränningsträning. Detta pga att din kropp nu istället har börjat arbeta upp en del muskelmassa som väger mer och därför gör din differens på vågen – något mindre. Skall jag se till mig själv så väger jag mer än jag någonsin har gjort, men min kropp ser helt förändrad ut på dessa kilon än vad den gjorde före jag började att styrketräna.

Skärmavbild 2016-10-25 kl. 09.25.50.png

En välmående kropp ger en välmående självkänsla. En välmående självkänsla ger en välmående kropp. Precis likt en positiv spiral.
Tights: Better bodies.

Så till alla er, då detta dessvärre är rätt vanligt, som har vågen som er måttstock till att avgöra om ni mår bra eller inte. Fundera istället då på om ni inte hade haft någon våg? Om ni istället bara fick gå på känsla och spegelbild, skulle då er självkänsla vara annorlunda? Vågen är ett bra verktyg i många fall men det är långt ifrån det viktigaste. Oavsett om någon väger 60,70,80 eller 90 kg så är det inte det som avgör hur en person mår. Faktorerna sitter inte i vågen utan det sitter i vad du ser i dig själv – tyngre som lättare.

Ta hand om er kropp, ni har bara en.
/ Jenny

Lär dig undvika sötsaker

Oavsett hur gott det må vara, så är söta saker något vi ofta vill undvika då detta skapar ett stort begär efter ”mer” i våra hjärnor. Beroendet efter socker kan för många upplevas lika starkt som andra beroenden likt nikotin, koffein etc. När vi stoppar i oss socker frigörs bl.a. ett ämne som kallas för Dopamin, vilket verkar som en del av kroppens belöningssystem. Ju mer socker du stoppar i dig, desto mindre känslig blir du och det krävs större doser socker för att du skall känna samma belöning och nöjda känsla.

protein-bars.jpg

Egengjorda proteinbars: Innehåller kan vara långt ifrån dåligt. Men triggar det ditt sötsug ändå?

Så för att undvika sötsug – Hur gör man?
Det lättast sättet är att se till dig själv när du upplever ditt sötsug. Därefter kan man också kartlägga varför det uppstår och därmed också motverka suget.

– Hunger. När du börjar bli låg på energi upplevs för många inte hunger, utan istället ett sug – ofta på något sött. Se då istället till att äta en stund innan för att motverka detta. Vanligt är omkring 16-17 tiden då många inte ätit något sedan lunch och kroppens energi början ta slut. Se då till att få i dig ett mellanmål kring 15-tiden så att du istället håller en jämn energi till middag senare på kvällen och också undviker sötsaker på seneftermiddagen.

– Känslor. Eftersom det frigörs flera ämnen i kroppen som påverkar våra känslor positivt när du äter socker, är detta också en vanlig lösning vid nedstämdhet. Försök att även i dessa situationer se längre fram än för stunden, även om det är lättare sagt än gjort. Mer än just för stunden hjälper inte sockret dig tyvärr – snarare skapar det motsatsen.

– Övriga livsmedel?
De livsmedel som de flesta ser som ”socker” är ofta likt bakverk, godis, läsk etc. Dock är det viktigt att ha med i tankarna att många andra produkter även triggar samma effekt hos oss, även om det inte är socker i den form många tänker. Ex. lightläsk, lightdrickor, fruktjuicer, cornflakes, sockrad yoghurt, köpt müsli, men även ”nyttigare” alternativ likt torkad frukt, bars (ofta inte så nyttiga) honung etc. triggar även det ditt sötsug i hjärnan.

– Regelbundna måltider. Likt punkt ett så spelar hungern en stor roll i spelet. Ät ordentligt med ett jämnt kostintag under dagarna, med stora som mindre mål för att hålla en jämn energibalans under dagen. Ät ren och bra mat och ditt sockersug kommer minska.

Bliss-balls-Chocolate-sesame-ball-recipe.jpg

Även de mer hälsosamma bakverken sötade med ex. stevia fortsätter på samma vis att påverka oss. Ät och njut, men gör det med måtta i lagom mängder.

Exempel på alternativ som du kan byta söta exempel mot kommer i ett senare inlägg.
Fram tills dess, Ta hand om er och må väl.
Starka kramar från Jenny

Träning vid förkylning & sjukdom

Hösten är i full gång och vi har snart passerat halvvägs genom denna årstid. Väldigt många blir sjuka och förkylda under denna tid och då åter den eviga frågan som då alltid uppkommer, kan man träna när man är förkyld eller sjuk?

Mitt svar är alltid upp till var och en, då du är den enda som kan bedöma hur sjuk du känner dig. Men var nu rättvis mot din kropp. Tydliga symptom då du inte bör träna är:
– Halsont.
– Frusenhet.
– Öm i kropp, muskler och leder.
– Tryck över bröstet.
– Andfådd vid lätt aktivitet.

Det är för många lättare sagt än gjort men i värsta fall så kan träning vid feber eller halsont leda till hjärtmuskelinflammation, då hjärtat inte orkar pumpa runt blodet som det skall i sitt fulla bruk och det kan även samlas vätska i bl.a. lungorna. Värt det? NEJ. Detta kan leda till att du inte får träna på flera månader vilket straffar dig otroligt mycket hårdare än att lyssna på din kropp om du känner att den inte beter sig som den bör i friskt tillstånd.

Skärmavbild 2016-10-12 kl. 12.53.21.png

Känn efter ordentligt hur din kropp mår innan du går på att lyfta tungt igen.

Beroende på hur sjuk du känner dig kan du gå lugna promenader för att öka blodcirkulationen och få igång kroppen igen. Utöva inget högintensivt som gör dig andfådd eller höjer din puls, utan lätta promenader när du mår lite bättre igen innan du går på någon tung/högintensiv träning.

När kroppen drabbats av någon form av infektion förespråkar jag fortfarande att man skall äta lika mycket, om inte mer än sitt normala intag, då kroppen behöver all den näring den kan få för att återhämta sig. Jag ser inget positivt till att sänka eller dra ned sin kost vid sjukdom för att man inte rör på sig, utan att istället tillgodose kroppen så bra man kan med mycket mat, med fokus på bra kvalité. Upptill detta ordentligt med vila och sömn med så lite ansträngning som möjligt, för att påskynda processen så att du blir frisk snabbare.

Skärmavbild 2016-10-12 kl. 13.03.16.png

Ren och bra mat för att ge kroppen den bästa näringen vid sjukdom och förkylning.
3-ways-to-slice-a-grapefruit-10.jpg

Grapefrukt – en frukt med många fördelar, framförallt då den verkar positivt i kroppen och bekämpar bakterier och infektioner.
Skärmavbild 2016-10-12 kl. 13.00.44.png

Stekta kycklingbiffar med avokado.

Om du är sjuk – lyssna på kroppens signaler. Inte hade du skickat upp ett flygplan i luften som inte vore i sitt fulla bruk? Kroppen säger ifrån av en anledning, så ta hand om den och låt den vila då det är det den söker. Du har bara en kropp, vårda den väl.

Ta hand om er & må väl.
Starka kramar från Jenny

Vila – en del av utvecklingen

Kort förklarat så bryter vi ned våra muskler när vi utsätter kroppen för hård träning. Det är i stället när vi vilar och återhämtar oss, som vi istället bygger upp kroppen. Så, vad händer om vi hela tiden bryter ned, bryter ned och fortsätter att bryta ned, utan att någonsin ge chans för att bygga upp igen?

Vilodagar är för många en mindre prioriterad del i själva träningen, då det för många är just träningen som är rolig och därför hamnar vilan i andra hand. Jag har hört till den stora skalan som inte lagt någon större vikt vid vilodagarna och då verkligen slarvat med denna biten, vilket givetvis straffat sig. Jag har i så många år varit en person som trott mig lyssnat på kroppen och då vilat när jag ”känt mig behöva det”. Felet var endast att jag insåg mig behöva en vilodag väl på gymmet, efter påbörjat pass och de som känner mig vet att jag är person med väldigt mycket vilja. Så oavsett om jag då väldigt sliten redan påbörjat mitt pass så skall det slutföras, oavsett vad. Felet var då att jag tränade fram tills att det upplevdes en ”krasch” och jag fick lämna gymmet slutkörd, totalt söndersliten och med en stor besvikelse för att jag inte presterade det jag satt mig till att utföra. Detta var egentligen allt annat än rättvist, för min kropp slet och gjorde allt den bara kunde för att orka med i mitt tempo med stenhårda träningspass i ca 2 veckor, innan den fick en(!!) vilodag.

Skärmavbild 2016-10-06 kl. 16.10.55.png

Hård träning kräver också sin återhämtning för att kroppen skall hållas hel och kunna utvecklas.

Det är lätt att vara efterklok men mitt sätt att komma ur detta var faktiskt att börja tvinga mig själv att vila, och i början sysselsätta mig med annat. Tids nog blev jag bättre på detta och det blev även lättare att varva ned och finna ett helt nytt mentalt lugn på mina vilodagar, istället för en inre stress.
Numera, tro det eller ej, vilar jag var tredje dag. Och kvalitén är det som är den största skillnaden. Jag har kommit till den enormt viktiga insikten att av de något färre passen jag gör är, av maximal kvalité till 100%, gentemot att prestera 1-2 extra pass i veckan, med istället 80% av min maximala kvalité. I längden kommer kvalitén på passen annars hela tiden sakta dala och passen blir sämre och skaderisken för en sliten kropp ökar markant, både mentalt och fysiskt.

Skärmavbild 2016-10-06 kl. 16.28.22.png

Få ställen jag trivs på lika bra som i naturen, HÄR vilar jag upp mig till fullo.

Jag vet många som nog känner igen sig när det kommer till vilan. Men jag kan med handen på hjärtat säga att jag mår bättre än någonsin när jag tar mina vilodagar. Tränar två dagar, vilar en osv. Passen blir bättre, musklerna fräschare, min mentala ork blir bättre samt min inre stress är borta – vilket känns fantastiskt. När man spaltar upp det, för det då enbart med sig fördelar.

Så för ert bästa, om ni som jag inte prioriterat kroppens vila, det ÄR viktigare än man tror. Tränar du tungt gäller det att också vara snäll mot kroppen och ge den den återhämtning den behöver för att orka prestera på max. Prioriterar ni er återhämtningen lika mycket som er träning?

Ta hand om er och må väl.
Starka kramar från Jenny

Övningar för utomhusträning

Alla är vi olika, somliga gillar löpning, vissa gillar gruppträning, vissa gillar att enskilt stoppa i lurarna inomhus på gymmet och vissa trivs inte alls i gymmijön. Jag har ett flertal klienter som sitter inomhus i sitt arbete och älskar att vara ute, vilket då gjorde att lotten givetvis föll på utomhusträning för att kunna slå två flugor i en smäll.

image4.jpg

Klienterna krigar på flitigt vecka efter vecka med svettiga pass!

Även om man inte har ett relativt välutrustad utegym kan man komma otroligt långt med egen kroppsviktträning genom att enbart använda fantasin både för styrka som kondition, eller en mix av de båda träningsformerna. Lite tankar att ha med in sin planering inför passet är:

Uppvärmning, se till att kroppen är genomvarm i muskler och leder inför passet. Detta framförallt för att motverka skador och sträckningar. Att vara varm i kroppen av t.ex. mycket kläder innebär INTE samma sak, utan värm gärna upp med lättare övningar, jogg/rask promenad va 10 minuter innan.

Störts går först. Se till att arbeta med upplägget i passet med tanken att ”störts går först”, dvs dina större muskelgrupper likt ben och rygg kommer i början av ditt pass, då det kräver mer energi och är tyngre, vilket då till fördel hamnar först i passet när kroppen är som piggast.
Tekniker. Genom att använda en bättre teknik i alla övningarna kommer även de övningar du gör upplevas tyngre, mer effektiva och markant minska din skaderisk.
• Effektivitet. Hål relativt högt tempo och bra effektivitet i dina pass, då du med din egna kroppsvikt inte har den stora belastning som längre vila vid riktigt tunga lyft kräver. Passen kommer även på köpet bli mer tidseffektiva.

image1.JPG

En uppsjö av övningar för hela kroppen finns att välja och vraka bland. Jag har nedan nämnt ett X antal övningar för överkropp och underkropp. Valfritt om man därefter vill plocka några ur varje del för att bilda ditt pass, eller om du väljer ex, några övningar alt. muskelgrupper och gör likt cirkelträning av dessa, där du exemplevis arbetar maximalt i 20 sekunder, därefter vilar 10 sekunder innan du fortsätter till nästa vald övning, likt en variant av Tabataträning.

Underkropp
Knäböj, inkl. upphopp för med flås.
Sumoböj, ev. stopp i botten för statisk benträning
Utfallsgång/Utfallshopp för mer flås
90 grader med stöd för rygg, statisk benträning.
Djupa grodhopp framåt, tränar explosivitet och styrka i benen/säte.
Enbenshöftlyft
Stående upphöjda vadpressar

Överkropp
Chins
Omvänd rodd i stång/gren etc.
Armhävningar, tå/knä
Dips fria/på bänk
Burpees
Crunches
Fällknivssitps
Omvända chins, smalt grepp (biceps)
Plankan, raka/sneda
Battle rope, om rep finns tillgängligt

image2.JPG

Battle rope, en effektiv träning där många muskler samarbetar samtidigt som hjärtat får jobba av det högintensiva tempot som krävs.

Hoppas ni kan finna någon inspiration till att ta er ut och verkligen uppskatta allt det vackra som finns utomhus. Naturen är så underskattad då få uppmärksammar hur fantastiskt det egentligen är, samtidigt som det inte kostar en krona att vistas i denna underbar miljö.

Ta hand om er träna hårt i veckan, inomhus som utomhus!
Starka kramar från Jenny

Min favoritfrukost – alla dagar om året

Likt rubriken lyder, kort och koncist – Min favoritfrukost alla dagar om året. Lotten faller givet på gröt Havregrynsgröt som går att variera i tusen och åter tusen varianter. Att använda havregryn som bas gör att jag håller mig mätt en bra stund, jag får i mig bra energi med långsamma kolhydrater som tas upp bra i kroppen för att orka till mitt nästa mål på förmiddagen. Jag gör alltid min gröt i micron med vatten, och därefter har i lite kokosolja för att dels få den krämigare med smak av kokos men även få med en väldigt bra fettkälla.

Gröten kan som sagt varieras i det oändliga, med olika smaker och toppingar helt efter vad man gillar. Många använder sig även av proteinpulver, vilket givetvis INTE är ett måste, men det ger ofta ännu mer variation kring smakerna på gröten.

Breakfast-porridge-2.jpg

Jag äter nästan alltid min gröt med hallon, då det är en stående favorit. Upptill detta är sedan en krämig variant av chokladcasein i kombination det godaste enligt mig.

Andra varianter på topping kan vara:
Keso
Kvarg
Mandelmjölk
Proteinpuddingar
Bär
Frukter
Nötter/mandel
Torkade frukter/bär
Jordnötssmör
Kokosflingor
Linfrö/solrosfrön
Kanel
Lågkalori jordgubbssylt/äppelmos (ex. Önos)

0014163ad6f65f26ca8dc9195d4fb932.jpg
oatmeal-addins-feat.jpg

Det är endast fantasin som sätter stopp till vad man kan toppa sin gröt med, men några riktlinjer är att se till att gröten som består till största del av kolhydrater, även får tillbehör med en proteinkälla och en fettkälla upptill. En bra frukost som funkar till vardag som helg!

Starka kramar från Jenny

Att försvara en hälsosam livsstil?

Jag har för länge sedan tappat räkningen kring hur många gånger jag har behövt stå emot och försvara mina val i livet, framförallt gällande mina kostval. Efter ett gäng år har de flesta slutat tjata eftersom detta tjat inte leder någon vart eftersom mina val är just mina, och kommer inte förändras.

Däremot har flera av mina nya klienter som väljer att bryta gamla och osunda vanor, till att göra en förändring till det bättre, nu givetvis också upplevt detta. Frågor kring hur man skall tackla alla åsikter, allt tjat och många gånger de nedlåtande kommentarerna som många får när de väljer att avstå bullarna vid fikat eller chipsen en fredagskväll. Det är så det skall vara. Det är det normala. Eller?

image.jpg

En bulle, en donut, en bakelse eller en glass. Variationerna av det "normala" finns i tusen och åter tusen varianter, färger och former.

Det som gör mig mest frustrerad, vilket jag har skrivit om tidigare, är att det ”normala” många gånger inte är detsamma som sunda. Överdrift behöver inte gå åt något håll, men genom att avstå sötsaker, chips, halvfabrikat samt snabbmat är inget som någon någonsin skall behöva stå till svars för. Endast du lever ditt liv, och därför är det också endast du som bestämmer hur du vill leva. Inte skulle den person som gnäller över dina kostvanor, gå fram till en rökare, snusare eller gravt överviktig person och börja kommentera att dess leverne inte kan vara bra? När det istället kommer till hälsosamma kostvanor, aktiva liv med träning och hälsan i fokus skall det helt plötsligt vara okej med nedlåtande kommentarer och åsikter kring varför man istället skall ta den där bullen eller skippa sin hälsosamma matlåda gentemot en tripp till närmaste Mac Donalds.

Skärmavbild 2016-09-27 kl. 11.14.15.png
Skärmavbild 2016-09-27 kl. 11.20.32.png

”Skall du verkligen äta det där? Skall du äta nu igen? En kaka gör ju inget? Det där kan inte vara gott?”
Kommentarerna är många och att då alla dagar få en eller flera av dessa i ansiktet och behöva argumentera för sina val, gör det hela inte lättare för dem som jobbar hårt för att förändra sin livsstil till det bättre. En tanke till alla er som kastar ur er detta, varför?
Vi som äter denna mat kommenterar inte era kaffebröd, era små färdigrätter som ni inte vet vad den innehåller.
Nästa gång ni har ett gäng kommentarer på laddning till en person som väljer sin kost med en omsorg, fundera istället på varför frågan uppkommer. Mår kanske DU som kommenterar bättre av att se denna person bryta sin mönster och ta en bulle, så du inte behöver känna dig ensam med det där fikabrödet i munnen? Oavsett anledning så är det, för allas skulle, trevligare med mindre kommentarer av denna sort och istället mer stöttning till de personer som faktiskt tagit steget att leva ett mer hälsosamt liv med sitt mående i fokus.

Ta hand om er. BE KIND.

Starka kramar från Jenny.

Kalkonbaconlindade kycklingfiléer med soltorkade tomater och basilika

Hösten är här och helgen spenderades full av roligheter och mys med familjen. Jag hade inför helgen lovat min kära sambo att överraska honom med middag, och tänkte därför på söndagskvällen laga något lite speciell men ändå en nyttigare variant av middag. Eftersom jag älskar kyckling och även potatis och rotfrukter så fick det bli en variant av detta med lite twist.

En väldigt enkel rätt som inte kräver mycket förberedelser. Relativt få ingredienser för att få vår vanliga kyckling betydligt festligare genom att fylla filéerna med goda smaker. Receptet på mina fyllda kycklingfiléer följer nedan:

FullSizeRender(31).jpg

Ingredienser:
Kycklingbröstfilé
Soltorkade tomater, avrunna
Pesto (basilika eller paprika smak)
Philadelphia, smak vitlök och örter
Färsk basilika
Kalkonbacon
Potatis
Valfria rotfrukter

Gör såhär:
Snitta kycklingfilén på längden. Bred på philadelphiaost, pesto samt lägg i några avrunna, soltorkade tomater. Toppa med lite hackade basilikablad och stäng igen filén. Vira runt ca 2 skivor kalkon/filé och fäst dem med små tandpetare i filén.
Kör kycklingfiléerna i ugnen på 180 grader i ca 30 minuter tills de är genomstekta. Servera med rostade potatisklyftor, rotfrukter, sallad och eventuellt en tsatsiki på lättkvarg, riven gurka, vitlök och peppar.

FullSizeRender(32).jpg
IMG_1353.JPG

Hoppas ni gillar dem lika mycket som vi gjorde, Lycka till i köket!
Starka kramar från Jenny.