Sista laddningen innan VM, lasange, bullar och glass :D

Haft en riktigt bra helg. Igår var det en simuleringstävling för Robban som jag coachar inför DC. Det vart en provtömning och laddning under fredagen och sen posering, chins, dips och rodd igår. Gick riktigt bra så nu har vi en plan inför tävlingen som vi kommer att köra på med kanske nån smärre justering bara. Kommer att bli RIKTIGT bra det här, det kan jag lova redan nu 😉

Min coach Pepz var med och tränade också. Han fick nyss tillskott i familjen så har inte tränat med honom på länge. Kände direkt efteråt att jag fick lite abstinens så bjöd in mig själv på middag. De bjöd på middag och jag tog med efterrätt och fika, ganska schysst deal va?! 🙂 Pepz fixade lasange. Såååå gott 😀

Så det vart raka vägen hem för att slänga ihop lite kul. Det vart två beprövade favoriter och två nya experiment. Första experimentet gick käpp rätt åt he***te 😉
Smakade på chokladmaränger när jag var på STK i fredags och vart sugen på att göra en dietversion av det. Det gick inte alls 😀 Äggvitor, sötningsströ och Body Science casein double chocolate almond. Tanken var god men vart typ bara nåt slags chokladbröd som såg ut som potatis 😉

Bild

Jag tog INTE med mig dem till middagen 😉

Sen vart det protein-"glass". Det är gott. Gjorde det i somras också när jag var lite sugen under dieten men var ett tag sen sist. Stavmixade lite blandade bär med kvarg, sötningsströ och Body Science Diet Fuel Blåbär (som för övrigt är stört god 😀 ). Sen in i frysen. Den ska inte frysa helt för då blir den stenhård. Bara bli ordentligt kall!

Bild

Bild

Nästa experiment jag gjorde var en variant på bullarna jag tidigare lagt upp recept på. I och med att den nya smaken blåbär kommit var jag ju tvungen att prova att göra blåbärsbullar 😀 Sen vart det vaniljbullarna också.

KANELBULLAR MED VANILJ ELLER BLÅBÄR

1,5 dl vatten
0.25dl smör
12,5g jäst
250g kvarg
1 dl sötningsmedel
1-2 tsk kardemumma
1-2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
lite salt
3 dl Body Science Diet Fuel Vanilj ELLER Blåbär
1 dl mjöl

Häll vatten och smör i en kastrull och värm till fingertemperatur.
Ta bort från platta, smula i jästen och vispa tills den löst upp sig.
Blanda i kvarg, sötningsmedel, vaniljsocker, bakpulver, kardemumma och lite salt och vispa.
Häll i proteinpulvret och vispa med bakvisp. Det blir nästan som en trolldeg men det är lugnt. Tryck ihop den till en boll och lägg en bakduk över kastrullen och låt jäsa i 60 minuter.

Under tiden kan du göra fyllningen.

Fyllning 1:
50g mandelmassa
kanel
sötningsmedel
2 äggvitor

Blanda allt i en skål och blanda ihop med en gaffel eller nåt.

Fyllning 2 som är till vaniljbullarna:
3 ägg
1 dl Diet Fuel Vanilj
1 tsk Vaniljsocker

Vispa ihop allt i en skål så att det blir en tjock vaniljkräm.
Ställ skålen i kylskåpet.

Fyllnining 3 som är till Blåbärsbullarna:
En näve blandade bär
2 ägg
1 dl Diet Fuel Blåbär
1 tsk Vaniljsocker

Mixa bären med en stavmixer eller dylikt. Vispa ihop allt i en skål så att det blir en tjock kräm.
Ställ skålen i kylskåpet.

När degen jäst klart:
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den "smidig". Kavla ut degen till en avlång kaka.
Pensla kakan med fyllning 1.
Rulla ihop degen och bita den i lagom stora delar som du lägger i bullformar.
Degen blir aldrig jättesmidig så ett tips kan vara att kavla ut den på ett bakplåtspapper. Det blir enklare att rulla ihop den med hjälp av den.
Tryck ett hål i mitten av varje bulle. Se dock till att det finns deg under kvar.
Hålet är till för vaniljfyllningen.
Lägg under bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.

In i ugnen i 5-8 minuter på 225 grader.

Tag ut och häll i krämen i hålet på varje bulle.
Kanske behöver förstora hålet igen med en liten sked eller nåt.
In några minuter till så att de blir gyllenbruna.

Bild

Bild

Bild

Bild

Blåbärsbullarna vart en riktig hit!!