2018 har rullat igång och nyheterna bombas ut om vårens tävlingar. Om en månad öppnar Better Bodies Challenge säsongen, våra bloggare är i full gång med att dokumentera sin nedladdning mot Sweden Grand Prix och en vecka efter deras crescendo är det dags för toktung gästposering på Battle of Sweden, när inga mindre än Samir Toudy, Ahmad Ahmad och Christofer Nober får podiet att svikta.
Syrlig curry-kyckling med sting
Curry och kyckling, en klassisk smakkombination i allt från grytor, kalla röror eller varför inte i en stark och proteinrik måltid, perfekt att fylla matlådan med? Denna rätt gick dessutom på endast 15 minuter att laga, vilket aldrig är ett minus! Starkt och syrligt i en frisk och god kombination från curry, sambal oelek och pressad citron!
Ingredienser, 1 port.
150 g kyckling
1 dl kikärtor, avrunna (ca 70g)
Salt, peppar
Curry efter smak, ca 1 krm
1 näve babyspenat
1/4 gul lök
1/2-1/4 tsk sambal oelek (testa hellre med för lite än för mycket då Sambalen är mycket stark, och se vilken hetta du föredrar i rätten)
1/4 Citron
Tillagning:
Strimla kyckling och stek i en teflonpanna med salt, peppar och curry. Hacka löken smått och låt fräsa med. Sila av kikärtsspadet och blanda med de avrunna kikärtorna i pannan tillsammans med sambalen. Avsluta sist med 1 näve babyspenat och pressa över citron över blandningen i pannan, och låt gå ca 30-60 sekunder till.
Servera rätten antingen som den är med sallad, eller även med en kolhydratsskälla som potatis, rotfrukter, ris, bulgur eller risnudlar beroende på behov och hunger.
Innehåll/portion:
Protein; 38g
Kolhydrater: 14g
Fett: 6
Kcal: 276
Lycka till med maten, och hoppas att ni tycker om receptet!
Ta hand om Er!
Starka kramar, J.
Stora bröst.
Målsättningen som rubriken så vackert förklarar…
Bröst och Triceps på schemat idag, bra pass med sällskap av Big B.
Sen fastnade Pernilla på bild också, troligen tråkad av han med kameran då hon inte ser ut att vilja vara med… (se nedan)
Dagens övningar:
Rotatorcuffar
Bänkpress
Lutande smithpress
Lutande hantelpress
Hantelflyes
Kabelflyes
Pushdown
Liggande hantelextensions
Liggande stångextensions
Special tricepspress i legcurl och avslut med lite rep.
+ mage i form av kabelcurls och maskin.
Knaperstekt lax med krämig saffranspasta
Är det något jag tycker om när det kommer till mat så är det texturer! Dvs olika ”yta” i maten, ex mjuk, hårt, knaprig, saftig osv. Så idag blev det därför en härlig och färgstark rätt med en god blandning av just texturer. Jag hittade också häromdagen ett paket saffran som blivit över sedan julbaket, så vad passade väl bättre om inte en rätt med just saffran! Dagens enkla maträtt funkar lika bra till vardag som helg, eller varför inte i en matlåda ute i skidbacken såhär i sportlovstider?
Ingredienser, 1 port:
1 laxfilé á 125 g
40 g bönpasta, ex Risenta/Ica Gott liv
50 g naturell lättkvarg
ca 1/4-1/3 påse saffran
5 cm riven zucchini
Salt, peppar
Sockerfri Grillkrydda/Fajitakrydda/Aromat
Tillagning:
Koka pastan enligt anvisningar i ca 3-5 minuter. Salta vattnet så att pastan tar smak. Häll sedan av och kyl med kallt vatten, låt gärna svalna en stund.
Krydda laxsidan med grillkrydda, fajitakrydda och lite aromat och stek så att den får en hård yta. Låt den ligga på ordentligt!
Medan laxsidan steks i en teflonpanna förbereds såsen. Blanda lättkvarg med saffran och salt. Låt pastan svalna ordentligt (koka ex i förväg) och blanda ned saffransåsen till en krämig mix. Om du häller på såsen för tidigt på den varma pastan kommer kvargsåsen att bli rinnig av värmen, så låt den gärna svalna ordentligt. Riv sist ned zucchini i pastan, salta och peppra. Servera med den knaperstekta laxen och en god sallad!
NJUT!
Innehåll/portion:
Kcal; 430
Protein; 48g
Kolhydrater: 11
Fett: 21
Hoppas att ni gillar rätten lika mycket som jag!
Njut av vinterkvällen och ha en fin start på en härlig vecka.
Starka kramar, J.
Kris! Hallonbåten är slut…
Sista Hallonbåts-aminosyrorna gick åt igår, verkligen fastnat för dom så nu är goda råd dyra. (Nej men beställer mer så snart som möjligt)
Fick blanda drinkarna med Fläder idag istället, skitgod men ni vet hur det är när man fått pippi på nått.
Btw. är sjukt sugen på ostmacka, en sån där på källarfranska som legat inplastad en stund och ”göttat till sig”.
I övrigt är jag inte hungrig alls direkt, även om jag smygdietar och droppat av 4kg än så länge.
Trodde verkligen hungern skulle komma som ett brev på posten efter några veckor (ja Postnord tar ju några veckor på sig för ett enkelt brev så), men vissa dagar när man sovit länge har jag snarare svårt att pressa ner käket.
Tänkte komma till dagens pass nu men först rullar reklam för ”farmen” bakgrunden och jag funderar på om det kan vara så att sammanlagda IQ-nivån är rekordlåg i år, nån som vet?
Och nu gick nått program med djursjukhus/veterinärer på, fantastiskt vad jag avskyr såna…”Katten Whiskas har stukat foten”, cry me a river vad jävla spännande.
Aja, dagens pass då… Med Peter klarades Rygg och Biceps av.
Lyckades dock dra till något i axeln i första övningen, gjorde duktigt ont i vissa lägen men kortade ner rörelsebanan lite, tog det lugnt och strikt och ja…det gick bra och känns faktiskt inte alls nu.
Row
Lowrow
Sittande enarmsrodd
Stående kabelrodd nerifrån (bild på Peter nedan i den)
Breda latsdrag
Smala latsdrag
Pulldown Technogyms.
Hantelcurls
Stångcurls
Bicce-maskin från gymleco
Liggande Spider-hammercurls
Junogatan med Jocke.
Mötte upp Jocke på NW Junogatan.
Petade ner min drink:
aminosyror
carbs
fucked up pump v2
glutamin
creatine monohydrate
Sen körde jag ben medan Jocke filade på sina bröst, man får göra sina prioriteringar efter vad som behövs i fysiken.
Efteråt körde vi lite kompletterande axlar ihop.
Benspark
Hacklift
Kickback frivikts
Sittande legcurls
Liggande legcurls
Sidolyft med hantlar
Sidolyftsmaskin
Liggande omvända flyes
Frontraise
City med Thorin.
Träning med Therese på City (Kungsgatans NW)
Laddade med en mix av Swedish Supplements:
Bcaa Engine
Carbs
L-Glutamin
Fucked up Pump V2.
aminosyrorna och pwo-n var av hallonbåt/ferraribilsmak och gifte sig bra.
Jennys Superlimpa
Det är många gånger jag har testat varianter på nyttigare bröd, men lika fort som man börjar mixtra med både mjölsorter och jäsningsmetoder så riskerar man också att få både platta, tråkiga och väldigt ”döbakade” bullar eller limpor utan varken god smak eller konsistens. Men, i helgen skedde äntligen motsatsen! En limpa med ett fantastiskt innehåll som också smakade ljuvligt, med en otroligt saftig och med härlig konsistens. Succé helt enkelt, och jag är så glad att jag äntligen har funnit min variant på ett fantastiskt gott bröd med lika gott innehåll för kroppen! Så för dig som är en lika stor brödfantast som jag, detta brödet är för DIG! Beskrivningen till Jennys superlimpa kommer här!
Ingredienser, 1 limpa á 12 skivor. (Form ca. 10x25cm)
7 dl havregryn
2 ägg
3,5 dl naturell lättkvarg
2 tsk bikarbonat
1,25 tsk salt
1 potatis, normalstor (ca 100 g)
1 morot, normalstor (ca 100 g)
(se innehåll nedan)
Tillagning:
Sätt ugnen på 180 grader. Mixa samman havregrynen i en matberedare till ett mjöl. Blanda i bikarbonat och salt i mjölblandningen. Skala och riv potatis och morot på en talrik.
Vispa upp äggen med en elvisp och blanda därefter ned mjölblandningen, den rivna potatisen och moroten och rör till sist ned lättkvargen och rör runt till en kletig, jämn smet.
Ta fram en form och klä den med ett bakplåtspapper som du klipper av kanterna på av överflödigt papper. Häll i smeten och strö över lite hela havregryn ovanpå som dekoration.
Låt stå i ugnen i ca 50 minuter, sätt gärna en baktermometer i mitten av brödet och låt det gå upp till 98 grader i mitten av limpan, så att den inte riskerar att blir kladdig eller ”döbakat”.
Ta ut brödet ut ugnen, och stjälp upp det på ett galler och täck med en bakhandduk. Låt svalna och avnjut med ett gott pålägg! NJUT!
Hoppas att ni kommer att tycka om brödet lika mycket som vi gjorde här hemma! Låt mig mer än gärna veta vad ni tyckte om det, och tagga mig gärna på Instagram så får jag se era fina limpor!
Ta hand om Er och mår väl!
Starka kramar, J.
Innehåll per limpa:
Protein: 73gram
Kolhydrater: 156gram
Fett: 27gram
Kcal: 1240
Innehåll per skiva:
Protein: 6gram
Kolhydrater: 13gram
Fett: 2,25 gram
Kcal: 103
En skön dag – och bra träning.
”Skön” kanske är relativt men, började dagen med massage på Ryggakuten Väst.
Robert (Markus bror) som utbildat sig och dessutom fått vägledning av Markus.
Kan ju lugnt säga att det gjorde nytta och indirekt menar jag också att det gjorde något så inåt ********* ont.
Killen kan det här…
Begav mig till gymmet efteråt, fortfarande lite snurrig i huvudet från massagen. (länge sen jag kände så)
Mötte upp Reine och smetade även ner en pwo idag, stimfri F#cked up Pump v2 med smak av Ferraribilar (smaken heter supercar candy).
Bröst och Axlar på schemat och följande klarades av:
Rotatorcuffar
Bänkpress
Lutande hantelpress
Hantelflyes
Gymleco Axelpress magasin
Gymleco frivikts axelpress
Omvänd flyesmaskin
Liggande omvända hantelflyes
Sidolyft med hantlar
Sidolyfts friviktsmaskin
Träning under & efter sjukdom?
Januari månad är i full gång och bakterierna flödar ofta kring just denna årstid. Förskolor och skolor drabbas ofta av maginfluensa som sedan tas med hem till familjerna, och bollen är i rullning. Lika väl som magsjuka är det nästintill var och varann som ofta går halvsnorig och lite rosslig denna tid på året. Så Du som annars tränar, hur bör Du tänka om Du drabbas?
I min roll som Personlig tränare så sätter jag direkt nolltolerans mot vissa typer av symptom för mina klienter. När du väl känner att du ÄR sjuk, så finns det inte mycket att göra åt för att motverka detta, infektionen har redan tagits emot av kroppen och det gäller istället då att ta hand om den på bästa sätt, dvs att börja dricka citronvatten och alla huskurer som finns – kommer inte att ta bort den redan smittade kroppen.
Däremot så bör Du som sagt ta väl hand om din kropp just i detta läge. Nolltolerans för träning sker direkt vid halsont, feber, tung andning eller ont/tryck över bröstet. Däremot om det endast bara sitter lite lätt i näsan, kan man eventuellt träna men då genom väl anpassad nivå och inte utföra några maximala prestationspass eller konditionsbaserad träning, så kroppens tillstånd lätt förvärras. Exempelvis istället ta en lugn promenad utomhus för frisk luft och lätt aktivering av kroppen.
Kosten är något som många också börjar fundera över vid sjukdom. Vissa blir sötsugna, uttråkade eller tycker ”synd som sig själv” och vill på så vis tröstäta, vilket då ofta i form av skräpmat eller sockerfyllda livsmedel. Medan vissa andra istället tänker på kroppens form och inbillar sig att kroppen kommer lägga på sig stora mängder fett om du fortsätter äta din normala mängd kost även om Du inte kan träna, och vill därför sänka energiintaget markant. Enligt mig, bör Du inte göra något av ovanstående. Kroppen är inte i sitt fulla bruk och bör därför, om någon gång, verkligen förses med bra mat i form av bra råvaror och produkter. Dessutom när kroppen sliter med en infektion kräver den verkligen rätt mängd energi, och med för lite energi kommer det istället att ta längre tid än vad det hade behövt göra om kroppen inte behövde utsättas för ett underskott av energi. Upptill detta, drick mycket vatten.
Summa summarum när du väl har blivit sjuk; Träna inte med halsont, feber eller annan sjukdom. Nolltolerans. Tro mig, jag har gjort missen och jag unnar ingen den känslan av vad ett träningspass vid fel tillfälle kan skapa för förödande konsekvenser. Sysselsätt dig med annat som håller dig lugn och får dig att tänka på annat än rolig träning, dvs VILA dig i form.
Ät bra mat och inte i mindre mängder än vad du brukar. Kroppen behöver den energin för att orka läka i snabbast möjliga takt.
Därefter, när du och din kropp har tillfrisknat och det äntligen är dags att få röra på sig igen, så är också ofta lusten och motivationen rejält hög. Kroppen har som sagt dock varit nedslagen i en eller flera dagar, vilket också kommer att kännas. Därför; var smart. Att gå in i en förhoppning om att prestera med maximal belastning eller vid den nivå som du arbetade på innan du var sjuk, är inte särkilt klokt. Dels för att kroppen inte kommer att klara den nivån efter sjukdom samt att skaderisken också ökar markant i dessa lägen. Börja hellre med 1-3 stycken pass med något lägre intensitet med lite lättare muskelgrupper, och inte med för hög puls. Låt pass likt intervaller, spinning, HIT eller liknande vänta några dagar till.
Så, även fast kropp och knopp känns pigg och laddad på träning, kom tillbaka med sunt förnuft och låt det ta några pass innan du är tillbaka till den nivå där du var innan du blev sjuk. Ät ordentligt och låt kroppen vila ut. Genom att belasta kroppen när du väl är krasslig kommer bara att skapa en stress som inte kommer påskynda läkningsprocessen, snarare skapa det motsatta.
Ha tålamod och håll dig i skinnet några dagar, det kommer att gynna dig i längden. Den som väntar på något gott – väntar aldrig för länge! Eller hur?
Hoppas ni klarar er från förkylning och annan sjukdom i vinter. Ta hand om er!
Starka kramar, J.