”I en relation” – med Din kropp.

Facebook flaggar till och vill visa vem av dessa ”vänner” som precis uppdaterat sin relationsstatus, i en lista där Du kan välja allt från ”singel”, ”gift” eller ”komplicerat”. Frågan är vilken av dessa alternativ som Du skulle välja om frågan istället gällde förhållandet till Din egen kropp. Den mycket skrämmande sanningen är nog dessvärre att alltför många skulle scrollat ned till det sistnämnda, för komplicerat är ett väl förklarat ord till förhållandet som många faktiskt har till sin kropp.

För att lämna Facebook bakom oss, även om den likt fler sociala plattformar har en enormt stor påverkan på sättet vi tar in information, och med vilka ögon vi faktiskt på ser oss själva. Så lägger vi fokuset idag istället på HUR vi väljer att se på oss själva. Om vi leker med tanken att Du aldrig har mött en människa tidigare eller sett någon annan kroppsform, så hade många troligtvis inte heller valt alternativet ”komplicerat”. För utan en jämförelse, så skulle Du istället vara 100% Dig själv till Din fulla potential utan att jämföra eller trycka ned Din egen kropp, bara för att någon annan enligt Dig är ”snyggare” eller ”bättre”.

För vad är snyggt? Och vad är bra? Vad som är attraktivt eller eftersträvansvärt sitter enbart i betraktarens ögon. Det som Du inte tycker om hos Dig själv, kan vara det som någon annan drömmer om. Genom alla dessa tusentals intryck som många av oss får dagligen, så är det ytterst vanligt att vi väljer att se andra människors bättre sidor. Däremot, av någon anledning sker istället lätt det motsatsen hos Dig själv. Du lyfter dina svagheter, men inte Dina styrkor.
Du väljer att se det Du vill se, vilket gör att Du många gånger enbart ser det positiva av bilden, klippet eller personen Du lite hemlighetsfullt klickar in på allt som oftast. Men även hos denna person, den person som verkar ha det mest otroliga liv, den mest fantastiska kroppen, den allra omtänksamme partnern eller de roligaste festerna. Allt har en baksida, men den visas inte. Så därför kommer Du som sitter där, också att jämföra Dig med alla dessa sållade, fantastiska sidorna, och baka ihop dem till en mental drömvärld och sätta den i jämförelse med det liv Du lever, i Din kropp.

Skärmavbild 2018-04-24 kl. 18.02.15.png

Så hur vore det att istället att sluta fred med Dig själv och istället göra Dig så bra som Du kan på det sättet som Du drömmer om. Inte vad andra vill. Istället för att jämföra Dig och gå en hel livstid med statusrelationen ”komplicerat”, se till att sätt Din status på ”i en relation” – med dig själv. I en sådan relation där Du aktivt jobbar för att må bra, där det fysiska i Din kropp representerar ena halvan av relationen, medan den andra halvan är Din mentala styrka. Där livet inte går ut på att trycka ned, utan istället att lyfta upp Dig själv. För inte skulle Du vilja syna Din livspartners mindre bra sidor, för att sedan kunna älta dem likt ett eko i en kilometerlång tunnel vad ut och dag in.

Så var snäll mot Dig själv, håll Dig själv i handen och byt Din komplicerade status till ”I en relation” där välvilja mot Dig själv blir Ditt ledord.

Ta hand om Dig, för Du har bara en kropp.
Starka kramar, J.

Sötsyrlig Rabarberpaj

Inte är det mycket som slår kombinationen av sött och syrligt en varm sommardag! Dagen bjöd på en ledig eftermiddag så med famnen full av ett gäng vackra, krispiga rabarber så fixade jag därmed ihop en underbar rabarberpaj lagom till helgen! För er som vill testa, så kommer receptet här!

IMG_0353.jpg

Innehåll, 1 form á 8 bitar:
450 g rabarber
2 (över)mogna bananer
2 dl havregryn
40g wheyprotein, JFsupplements smak av Päronglass (går att utesluta, ersätt dock då gärna med ca 1 tsk vaniljpulver för ökad vaniljsmak)
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 ägg
6 st små Stevia sötningsuketter, spädes i 1 msk vatten
60 g rumstempererad kokosolja

Tillagning:
Sätt ugnen på 200grader.
Skala rabarbern och hacka i centimeterstora bitar.
Lägg rabarbern i botten av en rund form, ca 25cm i diameter.
Blanda samman resterande ingredienser till en smet i en bunke.
Täck rabarbern med smeten och bred ut till ett jämt lager som täcker hela formen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, tills pajskalet har fått fin, gyllene färg.
Servera med en klick Njie vaniljpudding eller Njie vaniljsås! Smaklig spis!

Innehåll/bit: (inkl. Njie VaniljPropud, 50g)
Protein: 6,5 (11,5)
Kolhydrater: 14,6 (16,9)
Fett: 9,2 (9,9)
Kcal: kcal 171 (207)

IMG_0351.jpg

IMG_0354.jpg
IMG_0350.jpg
IMG_0352.jpg

Njut av sommaren, trevlig helg!

Starka kramar, J.

Jennys proteinrika frukt & nötlimpa

En lugn helg med altandörren öppen ut mot skogen och doften av nybakat bröd som sprider sig från ugnen. Ljumna skivor av ett grovt, proteinrikt och saftigt bröd redo att fylla picknickkorgen. Mer än så behövs inte för att göra min dag komplett, håller Ni med?
Som alltid när jag bakar så är det enkla och smidiga bakverk som sköter sig bra själva, dessutom fyllt med protein, god torkad frukt och nyttiga fetter från fröna! Ett recept som ni helt enkelt måste prova!

IMG_0088.jpg

Ingredienser, 1 limpa, á 12 skivor.
2 dl hela havregryn
5 dl dinkelmjöl alt. havremjöl (mixa havregryn i en matberedare eller stavmixer till ett slätt mjöl)
1 dl linfrön
1/2 dl pumpafrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 msk flytande honung
1 dl russin
1 dl hackade aprikoser
1 dl hackade hasselnötter
2,5 dl lättkvarg + 2-3 dl vatten

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader och fyll en brödform ca 12×25 cm med ett bakplåtspapper.
2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
3. Rör till sist ned lättkvargen och vatten, börja hellre med lite för lite vatten och utöka om degen blir för fast. Den skall vara rejält kladdig, mer likt degig ”smet”.
4. Häll i smeten i formen och toppa med lite havregryn för fin garnetyr.
5. Låt stå i ugnen ca 45-60 minuter. Jag provsticker alltid mina bröd med en baktermometer, och se till att brödet i mitten når upp till 98 grader, så det inte riskerar att bli döbakat.
6. Ta ut ur ugnen och luft ut bröden från formen, låt stå kvar i pappret på ett galler och svalna. Servera med ex kalkonskinka, gurka och lite sallad, och du har en helt underbar frukost eller mellanmål!

Innehåll, per skiva, beräknat Dinkelmjöl:
Protein: 7,3
Kolhydrater: 31
Fett: 5,5
Kcal: 195

Innehåll, per skiva, beräknat Havremjöl:
Protein: 6,4
Kolhydrater: 21
Fett: 5,75
Kcal: 166

IMG_0089.jpg
IMG_0092.jpg
IMG_0091.jpg

Hoppas att ni älskar brödet, och berätta så gärna vad ni tycker om det eller tagga mig i era bilder!

Ta hand om Er och ha en helt underbar söndag i solskenet!
Starka kramar, J.

Sommargod hallonpaj

Nyttigt, gott och somrigt förklarar denna fantastiskt ljuvliga, varma hallonpaj med ett knäckigt och proteinrikt täcke! En klick vaniljsås till det och sommarfikan komplett på en filt i skuggan! I en sund och hållbar livsstil, så sitter en bärpaj aldrig fel!

Skärmavbild 2018-05-21 kl. 15.14.35.png

Innehåll, 8 bitar:
200 g hallon
2 dl havregryn
1 väl mogen banan
1 dl wheyprotein, JFsupplements smak av Päronglass
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 ägg
2 tsk flytande honung
60 g rumstempererad kokosolja

Tillagning:
Sätt ugnen på 200grader.
Lägg hallonen i botten av en rund form, ca 25cm i diameter.
Blanda samman resterande ingredienser i en bunke.
Täck hallonen med degmassan och bred ut till ett jämt lager som täcker alla bär.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, tills pajskalet har fått fin, gyllene färg.
Servera med en klick vaniljpudding eller Njie vaniljsås!
NJUT!

Innehåll/bit:
Protein: 5
Kolhydrater: 12
Fett: 9
Kcal:149 kcal

Skärmavbild 2018-05-21 kl. 15.14.59.png

Skärmavbild 2018-05-21 kl. 15.15.07.png
Skärmavbild 2018-05-21 kl. 15.15.27.png

Hoppas ni tycker om pajen MINST lika mycket som vi gjorde! Och glöm inte, en sund livsstil behöver inte innefatta torra och tråkiga matlådor. Nyttigt kan också vara gott, och det skapar också ett så mycket gladare och roligare liv!

Ta hand om Er och må väl.
Starka kramar, J.

Asiatisk lövbiffswok med mangosalsa

Strimlad lövbiff, nudlar och en sötsyrlig mangosalsa med både söt mango, het chili och syrlig lime. En smakrik och otroligt god kombination som tillsammans bildar en färgstark, fräsch och nyttig rätt.

IMG_8774 2.jpg

Ingredienser; 1 port.
35 g risnudlar, Santa Maria
140 g lövbiff
70 g färsk mango
Ca 2 cm röd chili (justera efter önskad hetta)
1/2 lime
1 tunn skiva rödlök
1/2 dl gurka
Ca 1/3 dl hackad koriander
Salt

Tillagning;
Sätt på vatten till risnudlar och salta. Koka nudlar enligt anvisningar och skölj därefter med kallt vatten.
Hacka mango och gurka i fina små tärningar. Finhacka rödlök och chili i små bitar. Blanda samman de hackade ingredienserna i en liten skål och pressa över lime. Häll över lite salt och blanda om. Låt stå i några minuter medan du gör resten.
Strimla lövbiffen och stek snabbt i en telfonpanna med valfria kryddor.
Lägg upp risnudlar, wokad lövbiff och mangosalsan på en tallrik och toppa med hackad koriander!
Servera och NJUT!

Innehåll/portion:
Protien; 34
Kolhydrater; 46
Fett; 4
Kcal; 360

IMG_8773.jpg

IMG_8776.jpg
IMG_8778 2.jpg

Summering SGP

31120712_2042907732390199_8548807462642253824_n.jpg

Dagen efter Showday sitter jag här och reflekterar hur gårdagen har varit. Kort summering vann min debuterande Men’s Physique atlet Leonardo Israel Tshibangu sin klass +182 cm Senior. Sedan vidare till Overallen där alla vinnarna från de olika klasserna stod inför proffskortet där endast vinnaren får. Tyvärr blev det ingen vinst där, dock fick Aurelien Daudi proffskortet som var väldigt välförtjänt, oerhört snygg fysik, stort grattis!

Hur det kändes? Givetvis var han mållös och så otroligt lycklig. Har alltid trott på honom sen dag 1 att han kommer vinna oavsett motstånd men som debutant är man väldigt osäker på sig själv, så detta gav hans självförtroende inför kommande tävlingar en boost.
Även jag vann! Som coach när ens atlet vinner slår 10 gånger om när man själv vinner en tävling. Inte nog med det skulle jag egentligen tävla på SGP men hann vinna mitt proffskort innan dess. Så detta betydde extra mycket att jag fick äran att ha en atlet på scenen istället.

Taktiskt val: Då Leonardo enbart är 21 år gammal så kunde han ställt upp i Junior klassen men han är en stor kille på hela 90 kg. Så vi var tvungna att tänka om och beslutet togs att ställa honom mot seniorerna vilket resulterade i ett bra beslut.

Framtida planer för Leonardo? Han steg in direkt på en improvementseason redan idag där bröst är i fokus just nu då det är hans svaghet. Vi har Junior SM och Senior SM i sikte just nu sedan får vi se därifrån, men en ljus framtid väntas för denna ödmjuka atlet.

Coaching resan fortsätter mot BOS med nästa atlet som är Zargon Sadiqi som ska tävla i Junior klassen. Varit en tuff diet då den kom som en schock. Planen var att köra enbart Junior SM till höst men infördes en ny regel att även juniorer måste kvala in med en tävlingen innan dess. En hastig diet lades igång men nu är vi nästan redo och klara om 6 dagar inför showen i Borås :)!

Vill tacka arrangörerna för SGP till en väldigt bra tävling!

Vi ses i Borås!

31171474_2042907395723566_5204415222084796416_n.jpg

Pestopasta med kyckling & champinjoner

Våren är här och vad passar bättre om inte utflykter i solen! Denna rätt går ypperligt att äta såväl varm som kall, och är dessutom otroligt smakrik samt fylld av näringsrika livsmedel. En enkel, snabblagad och hälsosam rätt som passar såväl varm i solstolen på altanen, som kyld i en matlåda på utflykten!

IMG_8662.jpg

Ingredienser, 1 port.
35 g kikärtspasta, Fusilli (Risenta)
120 g färsk kyckling
80 g färska champinjoner
100 g zucchini
Salt, peppar, lökpulver + ev. övriga, valfria kryddor
5 g Pesto Basilika
5 g Rödlök (topping)

Tillagning;
1. Koka pastan enligt anvisningarna.
2. Hacka kyckling, zucchini och champinjoner i centimeterstora bitar.
3. Fräs kyckling och grönsaker med kryddor tills kycklingen är klar.
4. Töm av pastan och blanda ned den frästa blandningen i pastan. Blanda även ned peston och rör runt tills allting är väl blandat.
5. Toppa tallriken med fint hackad rödlök och en god sallad! NJUT!

Innehåll:
Protein: 36g
Kolhydrater: 22g
Fett: 10g
Kcal: 335

IMG_8667.jpg
IMG_8666.jpg
IMG_8665.jpg
IMG_8663.jpg
IMG_8664.jpg


Hoppas att ni kommer att älska rätten lika mycket som jag gjorde! Enkelt, nyttigt och otroligt gott! Och glöm aldrig; nyttig mat ÄR gott och en hälsosam livsstil kan innefatta ofantligt många och goda rätter som gör gott för såväl kropp som knopp!

Ta hand om Er och må väl!
Starka kramar, J.

Dagen efter Sweden Grand Prix

Hej på er!

Oj, jag har inte landat sen gårdagen riktigt. Som grädde på moset är det även min födelsedag idag såhär dagen efter. Det har varit så mycket fokus på tävling nu det senaste så inte tänkt på det. Men jag har blivit väl uppvaktad av min pojkvän och även familj och vänner har gratulerat mig, vilket värmer gott i hjärtat!

Det slutade på en 5 plats igår för mig på Sweden Grand Prix! Jag är glad över att jag gick till final och att placera topp 6 av dessa fantastiskt fina tjejer! Min form var helt klart förbättrad från förra tävlingen, – 1 kg och fler detaljer.

Så fysiskt sätt var jag redo men dock kände jag att jag inte var 100% där mentalt. Jag var inte lika mycket samlad och fokuserad som jag vill vara, det är svårt att förklara men det var någon pusselbit fattades. Som jag har skrivit tidigare så har jag haft en känsla att jag ”längtar” tills allt är över. Även om jag försökt njuta och stänga ute den mindre bra känslan så tror jag att den hade en viss påverkan för hur jag kände när jag gick upp på scen.

I övrigt var helgen bra nere i Malmö! Jag var omringad av otroligt fina människor! Min pojkvän som alltid är en klippa, min team kompis Moa och öven hjälpsamma Kalle, min fina coach Rodi, hela min kära familj och Johan, vänner ifrån gymmet med mera. Väldigt kul att träffa alla!

31144228_10155731137754865_6898308967387103232_n.jpg

Här är jag vid lunchtid på tävlingsdag. Endast 1 lager färg och inte färdig stylad, men jag tycker min form är den bästa hittills!

Jag är stolt över mig själv att jag har tävlat på Sweden Grand Prix!
Det var en upplevelse och jag fick med mig många lärdomar om hur jag själv fungerar vilket är mycket värdefullt!

Som sagt så jag vet att jag kan visa en bättre sida av mig själv när det är tävling. Viktigt här är att nu säger jag inte att jag är bättre än någon annan atlet eller förtjänade en annan placering, utan jag jämför mig bara med mig själv. 🙂

Jag är helt ledig från mitt jobb denna veckan och redan till helgen är det dags för denna säsongens sista tävling, Battle of Sweden, nästan på hemmaplan i Borås. Den tävlingen har jag en väldigt bra känsla för. Så jag kommer köra på stenhårt inför den tävlingen, jag känner ett fokus som är på rätt plats redan nu.

31123741_1656187467830457_6504939359492374528_n.jpg

Fina Moa och jag! Moa har en sådan fin posering, form och utstrålning, däremot så har hon gjort en väldigt fin förändring på sin form från Better Bodies Challenge, hur grymt!?

Slutligen vill jag tacka teamet på Body för förtroendet och att jag fick äran till att blogga hos er! Det har varit väldigt kul att dokumentera resan!

Kram Lisa

Dagen efter?

Igår small det! Eller vad ska man säga? Sweden grand prix 2018 är gjord.

Jag hade verkligen en helt grym dag eller till och med helg får jag säga.. Fredagen flöt på så jäkla bra. Det gick så smidigt att köra ner och även om invägningen inte var den smidigaste (tror vi var där i 2,5h) så kändes det helt ok.

Det var också värsta sommarvärmen i Malmö när när vi kom dit så det var bara till att njuta och mysa i solen.

Dagen D lördagen, tävlingsdagen flöt på riktigt bra. Upplevde inte att det var någon dötid direkt, vilket jag ofta gör vid tävling. Det är ju ofta mycket väntan när det är tävling, vilket kan kännas segt och jobbigt. Men igår upplevde jag aldrig det. Hade något att göra hela tiden.

De spanska killarna såg jag ju på invägningen redan i fredags och det gick inte att missa att det var killar av klass. Fick höra att de va några av Spaniens bästa -80gubbar. Vissa skulle säkert bli rädda eller ”oroliga” men jag tycker bara att det är roligt att möta grymma gubbar! Man vill ju stå med de bästa. Och jag kan ju ärligt säga att det räckte med att titta på dem så såg jag att dom skulle käka mig… Och det är inget som gör mig något. Va ska man göra åt saken liksom.

Så var det tid att ställa upp på scen. Jag kände mig lugn och tillfreds. Kom på när vi stod uppradade redo att gå ut på scen att jag inte ens pumpat upp något.. De andra tom skratta åt mig för jag hade gåshud!!! Men på scen blev jag varm!!!

DSC_7142.JPG

Posedown

Det slutade med en tredje plats och jag är så sjuuuukt nöjd! För mig var det en vinst. En ära bara att få stå på scen ihop med så meriterade killar! Jäkligt häftigt att de kom hit till Sverige och Sweden grand prix!

received_10214499860201605.jpeg

Jag, ettan och tvåan

För min del är det inte riktigt klart ännu, jag ska ladda om för Battle of Sweden nästa vecka! Ska verkligen försöka ta med mig denna sköna känsla jag har från igår. Ni vet när man inte kan sluta le och mest går och flinar hela tiden.

DSC_7154.JPG

Glad 3a

Får även passa på att tacka för mig och hoppas att ni har fått ut något av att läsa om min dietresa mot Sweden grand prix!

One day out!

Nu är det så nära så man kan ta på det. Imorgon är det dags att äntra scenen och visa upp slutresultatet av vad man jobbat för under flera månader.

Resan ner till Malmö uppifrån Gagnef i Dalarna gick smidigt och enligt plan. Jag fick order från coach Klaudia att jag skulle fylla rejält under dagen. Små matlådor med ris, kyckling och sötpotatis varannan timme varvat med riskakor då och då intogs under resan ner. Hann ju äta en å annan på den långa roadtripen. Hela 68 mil kändes i rumpan kan jag lova.

Spraytanningen gick snabbt och bra utan kö. Hittade en skön soffa att chilla på innan det var dags för inregistrering. Mer mat ner i magen och sen va det dags att ta på sig bikinin och göra sig redo för inreg. Där mäts man eller vägs i vissa klasser, visar upp tävlingsklädseln som ska godkännas, visar leg och visar upp och skriver på papper. Man får även sin nr lapp som ska fästas på bikinin på tävlingsdagen och ett band eller bricka till sin coach.

Nu är jag tillbaka på hotellet och bara laddar inför dagen D. Äter igen och dricker ett glas vitt vin. Osaltade riskakor och vin är en höjdare! 🙂

Det var lite kort om hur dagen varit iaf.

See ya soon!

Kram A

20180420_043512.jpg

Lägsta vikt
IMG_20180419_182612_110.jpg

Mycket mat som skulle med
IMG_20180420_064150_088.jpg

Packad å klar
IMG_20180420_064150_084.jpg

Obligatorisk avresebild
20180420_170649.jpg

Osminkad men lite brunare
IMG_20180420_171556_406.jpg

Gott med mat
received_1953666738040853.jpeg

Inregistreringen
20180420_193654.jpg

Redo för morgondagen
20180420_195220.jpg

Mer mat
20180420_195042.jpg

Passande vin