Kvällens benpass bestod av två benövningar och två övningar för vaderna.
Knäböj är given när det är ben på schemat. Körde hyfsat många reps på varje set för att få bra kontakt.
Raka marklyft för baksidan. Ibland har jag lite svårt att få kontakt, men idag blev det rätt redan på första setet.
Rygg – och massage.
Efter en session på Ryggakuten Väst idag så vart det rygg/biceps på gymmet.
Sällskapade med Glenn under passet…
Kryddstark kycklinggryta med färsk spenat, paprika & soltorkade tomater
Pasta, pesto och kyckling. En klassiker som alla gånger går hem hos både stora som små! Vardagsrätter som dessutom är både lätta, snabba att göra, smakrika och med bra innehåll. Kan det bli bättre?
En tanke som slog mig när jag lagade denna rätt igår, är att det finns så fantastiskt bra möjligheter numera att laga bra och näringsrik mat. Nya produkter som tas fram med goda smaker och bra värden. Igår testade jag därför en ny produkt från Njie, deras nya kvargsås. Fantastiskt krämig och med bra smak. En stor eloge till de företagen som arbetar för att ta fram mer hälsosamma kost-alternativ i vardagen!
Ingredienser:
1/2 burk färdigstrimlade soltorkade tomater
1 burk parprika/cashewpesto, ICA
800 g färsk kyckling
1 påse färsk spenat, ca 400 g.
2 burkar Njie kvargsås, Tex Mex
1 pkt Bönpasta, Risenta
Tillagning:
Tärna kycklingen och låt den stekas snabbt i grytan. Häll i strimlade, soltorkade tomater, paprikapeston och kvargsåsen. Fyll därefter en av de tomma kvargburkarna med vatten och häll i gryten. Låt puttra ca 5-10 minuter tills såsen tjocknat något.
Koka därefter pastan enligt anvisningarna.
Blanda sist i den färska spenaten i pannan och låt mjukna i kycklinggrytan. Servera med pastan och en god sallad!
Lycka till i köket!
Starka kramar, J.
Umeå del 2
Det blev mer än bara träning i Umeå i fredags.
Umeå
Igår åkte vi till Umeå och jag passade på att köra ett bröstpass på Galaxy Gym. Ett gym som jag tidigare skrivit om som verkligen faller mig i smaken. Stor lokal med mycket bra maskiner samt stort utbud av hantlar. Jag kan rekommendera er att prova detta gym.
Nästa lördag ska jag till Umeå igen. Då ska jag prova Legendary gym för fösta gången. Det invigdes nyligen, men jag hade tyvärr inte möjlighet att närvara då.
Krämig Tacopaj
Nu när sommaren verkligen är här och man kan tillbringa sommarkvällarna utomhus, kan det vara roligt att byta ut den grillade maten mot något annat, och vad passar inte bättre än en tacopaj! Tacosen som verkligen klingar fredagsmyg i våra svenska öron är en sådan rätt som blir vad man gör den till. Det går att få till supermat, men man kan också skapa motsatsen beroende på råvaror och tillbehör. Igår twistade jag till den klassiska tacosen till en tacopaj och bjöd min älskade sambo på, och med ett toppbetyg tillbaka dessutom!
Superlätt att göra, krämig, god och med bra innehåll passar den perfekt såväl en höstkväll framför brasan som en solig kväll i maj.
Ingredienser:
200 g cream cheese light/ Philadelphia light, 5% fett
600 g nötfärs, 5% fett
Drygt 1 pkt tacokrydda, Spicemaster (utan socker eller tillsatser)
1,5 dl vatten
ca 100 g avrunnen majs
1,5 tunt skivad tomat
150 g riven/hel ost, light
Gör såhär:
Fräs nötfärsen i en stekpanna och häll i tacokryddan. Blanda därefter i majsen i färsblandningen. När färsen är väl blandad och genomstekt, häll på vattnet och låter allt koka samman ca 5 minuter tills vattnet kokat bort.
Bred ut mjukosten på botten av en ugnssäker form. Häll därefter ut färsen till ett jämnt lager och täck med tunt skivade tomater. Täck alltsammans med osten och gratinera i ugnen ca 20-25 minuter, håll koll på osten så att den inte bränns. Täck den isåfall med lite aluminiumfolie.
Servera med tunt skivade potatisar kryddade med valfria kryddor, som gått i ugnen i ca 15 minuter, med lite extra grillvärme för mer krisp, ihop med en god sallad!
Hoppas att ni tycker om den lika mycket som vi! Berätta gärna för mig vad Du tyckte! Lycka till!
Starka kramar, J.
Delts för hela slanten…
En dos F#cked up + Carbs från Swedish Supplements. En stund innan passet, sen fyllde jag på med carbs, aminosyror osv direkt innan igen.
Mötte upp Karin på gymmet, delts för hela slanten blev det.
Bra pass, varmt pass!
Bröst dårå.
Bröst och Triceps.
Bänk
lut bänk
hantelflyes
kabelflyes
pushdown
hantelextensions liggande
sittande stångextensions
repextensions stående i kabel
Bra pass, Linnea och Urban tog ett par kort… tackar för det. 🙂
A long day – ending with zumba.
Upp 04, och fram tills kvart i tio var det en ganska lugn och fin dag på jobbet.
Vilket förändrades på någon minut och sen var det spring in i sista sekunden, kom ett par minuter senare från jobbet än jag tänkte gjort och då blev det vidare stress för att få in mercan på service.
Väntade på Hedin, såklart dog mobilen upp i väntan och den blev ju inte direkt roligare utan att kunna surfa.
Aja, hade med mig en liten drink som jag fyllde på med vatten i deras lilla kaffehörna.
F#cked up Joker Edition + Carbs från Swedish Supplements, båda i colasmak och det vart ju perfekt.
Drack sista på vägen därifrån, mellanlandade hemma och direkt ner till gymmet.
Rygg och Biceps på agendan och fick Björn som trevligt sällskap.
Row
Lowrow
Enarms sittade rodd
Latsdrag breda
– ” – Smala
Pulldowns
Skivstångcurls
Hantelcurls
Biccemaskin
Hammercurls med rep.
Axlar – Formkoll – New Stuff.
Laddade upp hemma och åkte ner lagom till kvart i ett, Wallin var redan på plats trots avtalad tid 13.
En drink, med bland annat nya Carbs från Swedish Supplements gick ner innan passet (se bild nedan) och sen körde vi axlar innan formkoll och lite posering. (Mikael Wallin som skall köra MP på Alströmer om ett litet tag här, cirka 5veckor)
Pressövning
Pressövningar i superset.
Två sidolyftsövningar.
Två-tre olika flyes för baksida axlarna.
+ Frontraises samt mage.