Idag började jag dagen med min sedvanliga havregrynsgröt med bär och kvarg. Tog en förmiddagspromenad i solen innan jag satte i gång med dagens bestyr.
Åkte och lämnade skräp på återvinningen och gamla kläder till Brödet och fiskaren. Skönt när sådana stenar faller från axlarna.
Åt min lunch bestående av veckans sojakyckling och sallad.
Åkte sen ner och handlade inför veckan. När jag gick där och handlade blev jag otroligt sugen på julgodis. Köpte massa ingredienser för att kunna baka och göra godis.
Väl hemma började jag med att göra bregottkakor. Riktigt feta och de bara smälter i munnen. Men inte en enda smakbit till mig 😀
När jag precis var klar med dessa kakor kom Albin hem sin kompis Rasmus. De blev också sugna på att baka och gjorde då chokladkladdmuffin. De såg oförskämt goda ut.
När grabbarna var klara med sin bakning så fortsatte jag mina bestyr med godis meckat.
Nu var det dags för Fredagsmums ett recept som jag hittade på nätet. Jag längtar verkligen till efter diet och deffperioden. Tänk att få smaka dessa små godingar 😀
Recept
Fredagsmums:
INGREDIENSER
250 gram mörk choklad
1 dl jordnötssmör
1 dl hackade jordnötter
_________________________________________________
______GÖR SÅ HÄR
Källa: hemmets veckotidning 50/02
1. Smält chokladen tillsammans med jordnötssmöret över vattenbad. Blanda i de
hackade nötterna.
2. Häll ut på aluminiumfolie till en ca 15×20 cm stor platta. Kyl i 45 minuter. Skär i
rutor. Förvara kallt.
Sen var det dags för middag, det blev kyckling Gyros. Riktigt gott.
Gyros marinad:
2 msk oliv eller rapsolja
2 msk slotts senap
2 tsk kummin ( jag mortlade hel kummin)
1 tsk sambal olek
2 vitlöksklyftor
kebabkrydda efter smak
Jag strimlade kycklingen och lät den ligga i marinaden i några timmar.
Stekte sen kycklingen och serverade med sallad till mig och pitabröd och pommes till grabbarna
Energin var ju på topp idag så jag fortsatte bakandet och godis meckat än mer.
Det blev steg ett till Bounty, jag älskar kokos.
I morgon får jag fortsätta göra steg två… chokladen.
Jag hann även med att göra lite nyttigare kakor.
Chokladdoppade mandel och kokoskakor. Receptet hittade jag på Tasty-heath
8 st
1,5 dl (70g) mandelmjöl
1 msk riven kokos
1 msk havremjöl (eller mer mandelmjöl)
1/2 msk stevia strö eller 2 tsk honung
1/2 kapsyl vaniljarom (Dr Oetker)
2 tsk kokosolja (mätt i fast form)
1 krm salt
1 äggvita
Valfritt: 1/2 tsk kanel
20 g sockerfri choklad
1. Blanda ihop alla ingredienser till kakorna med en sked. Det är en ganska blöt "deg".
2. Rulla till 8 små bollar och lägg på en bakplåt på bakplåtspapper. Tryck ut kakorna så att de blir ca 6 cm i diameter. Baka i ugnen i ca 10-15 minuter på 175 C. Ta ut och låt svalna helt på galler.
3. Smält chokladen i en skål i micron (ca 1 minut). Doppa kakorna i chokladen (eller använd en sked) och lägg på en tallrik. Ställ in i kylen tills chokladen stelnat.
Jag gjorde dubbelsats på en gång 😉
Nu har jag utmanat mig tillräckligt denna dag. Inte smakat någonting, inte ens ett litet slick 😉
Nu väntar min kvällsgröt med bär och kvarg.
I morgon ska jag till Fredrik. Ska bli riktigt intressant och se hur det står till med formen 😉
Nu blir det film och mys med killarna innan sängen och kudden kallar.
Ha det bäst mina vänner.
KRAM och KÄRLEK
Sussi