Okej, jag har idag gjort Snickers som jag fick inspiration av Robin i Talangjakten att göra som jag skrev i tidigare blogginlägg.
Här kommer min variant på det receptet:
SNICKERS
1 burk jordnötssmör 350g
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
6 dl granola
1 dl kokos
1 tsk vaniljsocker
200g blockchoklad ljus
Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Låt allt smälta ihop under omrörning. FÅR EJ KOKA!!
Blanda i granola, vaniljsocker och kokos och rör till en tjocksmet.
Tryck ut massan i bakplåtsklädd form ca: 20×30 cm.
Smält blockchokladen och bred över kakan, låt stelna i kylskåp och dela i sedan i bitar med en kniv.
MUMS!!
Bounty
Recept:
ca 30 st
Ingredienser:
50 g smör
eller margarin
0.5 dl ljus sirap
0.5 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 påse (200 g) kokosflingor
Garnering:
200 g ljus choklad
eller mörk choklad,
25g kokosfett
Blanda margarin eller smör, sirap, socker och grädde i en kastrull.
Låt koka upp och koka 5 min. Rör ner kokosflingorna.
Bred ut smeten på ett smörpapper ca 20×15 cm. Ställ kylskåpskallt och låt stelna. Det tar ca 2 ½ timma.
Skär den stelnade massan i fyrkantiga bitar.
Smält chokladen och kokosfett eller olja i ett vattenbad eller i mikron. Rör om.
Doppa kokosbitarna i chokladen och vänd runt. Använd gärna en stekpincett.
Lägg kokosbitarna på smörpapper tills chokladen stelnat. Förvara dem svalt.