Linda Ericson i dagens inlägg om superämnet resveratrol och vad det kan göra för dig. Huvudsakligen känd som en komponent i rödvin är resveratrol en mycket kraftfull antioxidant –nu även tillgänglig i kapselform. Listan över dess hälsofrämjande egenskaper kan göras lång och det har till exempel visat sig att resveratrol har effekt också på cellulär […]
Djungeln av probiotika. Hur navigerar du?
Det är mycket prat om tarmflora nuförtiden. Utbudet av probiotiska produkter är definitivt inget man skämtar om, men när är det egentligen påkallat att använda probiotika –och när kan man helt enkelt strunta i det? De allra flesta matbutiker och hälsokostaffärer erbjuder ett flertal olika probiotikaprodukter till bredden fyllda med så kallade goda bakterier, vilka […]
Lågt magnesium gör vitamin D ineffektivt
Det verkar i dag som om stora delar av befolkningen kan behöva tillskott av vitamin D. Otillräcklig D-vitaminstatus har bedömts vara vanligt och har satts i samband med många olika hälsoproblem och försämrad prestationsförmåga på en rad områden. Potentiellt omvälvande forskning tyder nu på ett samband mellan nivåer av magnesium och vitamin D. Personer med […]
Bättre form av choklad?
Vore det inte trevligt om man kunde äta choklad regelbundet i vetskapen om att det inte bara har positiva hälsoeffekter, utan även hjälper till att komma i form? Helt omöjligt verkar det inte. Önsketänkande? Antagligen om vi talar om obegränsat ätande, men en ny metaanalys har gått igenom studierna på området och kanske kan hjälpa […]
Webbkurs: Den perfekta träningsmaten
Den perfekta träningsmaten är webbkursen för dig som tränar hårt och som vill veta mer om vad du kan göra med kosten för att öka din prestation och svara bättre på träningen. Kursen passar också perfekt för dig som är personlig tränare och kostrådgivare, och vill veta hur du lägger upp kosten för dig själv […]
Näringsgurun Martin Brunnberg
Martin Brunnberg svarar på frågor (blir man verkligen katabol direkt efter ett träningspass, hur mycket protein man behöver få i sig under en dag) samt presenterar en egen tallriksmodell efter påtryckningar av Linnea. 00:02:03 – Linnea utmanad 00:03:06 – Axklo frågar Linnea 00:05:14 – Axklo retar sig på 00:06:17 – SvK:s shiratakinudlar 00:08:03 – Martin Brunnberg 00:08:36 […]
Därför ska du sitta upp och dricka ditt protein
Leucinnivåerna i blodet hos unga män mättes efter intag av 20 gram mjölkprotein i sittande eller liggande ställning. Magsäckstömningen skedde snabbare när proteinet intagits sittande, då leucinnivåerna i blodet var runt 17 procent högre under en femtimmarsperiod efter intaget. Forskarna rekommenderar att proteinintag bör ske i upprätt ställning om målet är att maximera det anabola […]
BODYs decemberutgåva har släppts
Decemberutgåvan av BODY har de bästa styrketräningstipsen, forskningen om träning och kost, kostråden för mer muskler och mindre fett, personporträtten med de som har lyckats, skvaller och mycket annat. Ledaren: Vad driver dig? Starkare kropp, starkare psyke. Chefredaktören rensar regelbundet huvudet med stål i händerna. BODYs decemberutgåva finns nu i en butik nära dig. Axplock […]
Hur behålla muskler vid skada?
Frågan löd: ”Jag tränar hårt och har nyligen skadat knäleden. Därför kan jag med viss svårighet utföra vissa övningar medan jag inte kan få till andra alls just nu. Jag har frågat runt lite kring om jag borde äta något särskilt för att läka snabbare och får lite olika besked. En del säger att kosten […]
Skillnad på koncentrat och isolat?
Det inkom en fråga: ”Jag har mest gått på smak då jag köpt proteinpulver. Men jag har nu börjat titta lite närmare på produktinformationen och ser att vissa sorter betecknas isolat och andra koncentrat. Vad är skillnaden?” Ett koncentrat betyder att proteinpulvret består av koncentrerat protein men också innehåller en del andra delar av det ursprungliga livsmedlet. […]